El documental "El sostre groc", d'Isabel Coixet, s'ha presentat al Festival de Sant Sebastià.
El documental "El sostre groc", d'Isabel Coixet, s'ha presentat al Festival de Sant Sebastià.
Una coproducció de TV3

"El sostre groc", d'Isabel Coixet, menció especial al Festival de Sant Sebastià

El documental "El sostre groc", dirigit per Isabel Coixet, ha rebut la menció especial del jurat del premi Dunia Ayaso en la 70a edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià. L'entrega del reconeixement es va fer dijous, just abans de l'estrena de la cinta, que va rebre tot el suport del públic, en una projecció especial a la secció oficial del prestigiós certamen   

El documental d'Isabel Coixet "El sostre groc", basat en els casos d'abusos sexuals a l'Aula de Teatre de Lleida, va rebre dijous la menció especial del jurat de la sisena edició del premi Dunia Ayaso al Festival de Sant Sebastià, de mans de la presidenta del jurat, la cineasta Ainhoa Rodríguez. Aquest guardó, en homenatge a la guionista i directora canària Dunia Ayaso, reconeix treballs que, a més de tenir valor cinematogràfic, mostren personatges femenins amb un paper protagonista o que retraten la situació de les dones a la societat. En aquesta edició del premi, que atorga la Fundació SGAE, ha rebut el guardó la cineasta granadina Rocío Mesa, pel seu debut amb "Secaderos". 

Després de recollir la menció especial, les protagonistes d'"El sostre groc" van assistir a l'estrena oficial del documental, que es va presentar fora de competició, i van rebre una llarga ovació i tot el suport del públic assistent en aquesta projecció especial del Festival de Cinema de Sant Sebastià.  
 
"El sostre groc" 

En aquest documental, la cineasta Isabel Coixet explica i denuncia el cas de l'Aula de Teatre de Lleida mitjançant les seves protagonistes. L'any 2018, un grup de nou dones van presentar una denúncia contra dos professors seus per abusos sexuals que havien tingut lloc entre els anys 2001 i 2008, quan elles eren adolescents. Era massa tard. Per por, per vergonya, perquè van trigar molt de temps a entendre i pair el que havia passat, la denúncia va arribar quan el cas ja havia prescrit, i es va arxivar.  

 El documental és una producció de Miss Wasabi Films en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb la participació de RTVE i el suport de l'ICEC i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

'El sostre groc', dirigit per Isabel Coixet
"El sostre groc", dirigit per Isabel Coixet

La participació de TV3 al Festival de Sant Sebastià 

A la secció oficial, a més de la projecció d'"El sostre groc" fora de competició, TV3 hi participa amb tres produccions que opten al màxim guardó del festival: la coproducció "Suro", el primer llargmetratge de Mikel Gurrea, protagonitzat per Vicky Luengo i Pol López; "La maternal", de Pilar Palomero, amb Carla Quílez com a actriu principal, i "Girasoles silvestres", la nova pel·lícula de Jaime Rosales, amb Anna Castillo i Oriol Pla com a protagonistes. 
 
A la secció Perlak, també hi ha dos títols amb la participació de TV3: "Un año, una noche", d'Isaki Lacuesta, i "Los renglones torcidos de Dios", d'Oriol Paulo. 

Vicky Luengo i Pol López, a 'Suro'
Vicky Luengo i Pol López, a "Suro"
Anar al contingut