"Oswald. El Falsificador" , de Kike Maíllo
"Oswald. El Falsificador" , de Kike Maíllo
Una coproducció de TV3

"Oswald. El Falsificador", de Kike Maíllo, clausura l'Atlàntida Mallorca Film Fest

El thriller documental "Oswald. El Falsificador", de Kike Maíllo, va clausurar la 12a edició de l'Atlàntida Mallorca Film Fest en la seva estrena mundial

El documental dirigit pel guanyador del Goya Kike Maíllo, "Oswald. El Falsificador", va clausurar la 12a edició de l'Atlàntida Mallorca Film Fest, que es va celebrar presencialment entre el 24 i el 31 de juliol a Mallorca. Al certamen hi participaven 70 pel·lícules, i es van fer 12 concerts, xerrades i trobades amb la indústria.

El festival va obrir la programació el 24 de juliol amb l'estrena nacional de "Ramona", primer llargmetratge de la madrilenya Andrea Bagney, que té com a protagonista Lourdes Hernández, coneguda pel seu projecte musical Russian Red.

"Oswald. El falsificador" és un projecte compost per una pel·lícula i una sèrie de tres episodis. "El llargmetratges'estrenarà en cinemes i a Filmin el dia 30 de setembre. La sèrie s'estrenarà a TV3 i es podrà veure durant els primers mesos del 2023.

"Oswald. El Falsificador" és un thriller documental rodat als Estats Units, Itàlia i Espanya en clau de true crime pictòric. Presenta Oswald Aulestia Bach, pintor català perseguit per la justícia nord-americana pel fet de ser una de les pedres angulars de l'anomenada operació Artista, una investigació de l'FBI, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i els Carabinieri, per empresonar els responsables d'una de les trames més grans de falsificació d'art de les darreres dècades.

"El falsificador" recorre la fascinant història de la seva vida, plena d'excessos, tripijocs i enganys. Amagat darrere unes ulleres de mirall i una gorra, i amb el seu identificatiu bigoti, Oswald és un personatge singular a través del qual la pel·lícula reflexiona sobre els conceptes d'original i còpia, realitat i llegenda, veritat i mentida.

És difícil saber si el que explica Oswald és real o una invenció dedicada a exalçar el mite. Diverses persones vinculades a ell, així com les autoritats relacionades amb l'operació Artista i dos personatges que també van passar per la presó per la seva vinculació amb el cas (el marxant italià Elio Bonfiglioli i el nord-americà Michael Zabrin) ajuden a compondre el retrat polièdric d'un home captivador que s'autodefineix com un pirata, un cínic i barrut entranyable que atrau per la seva personalitat i el misteri ocult de les seves històries, que no se sap mai si són del tot certes.

Una producció de Filmin i Televisió de Catalunya juntament amb Playtime Movies i Sábado Películas, que té la participació d'El Terrat (The Mediapro Studio), ICEC i ICAA.

Anar al contingut