Els espectadors omplen les sales on s'estrena "Alcarràs", guanyadora de l'Os d'Or (cedida per Avalon)
Els espectadors omplen les sales on s'estrena "Alcarràs", guanyadora de l'Os d'Or (cedida per Avalon)

Èxit en l'estrena d'"Alcarràs": la pel·lícula més vista a Catalunya

La segona pel·lícula de Carla Simón es projecta en 70 sales, una xifra que feia temps que no aconseguia una cinta rodada en català

Actualitzat

L'estrena d'"Alcarràs", la cinta amb què Carla Simón va guanyar  l'Os d'Or a Berlín, no podia haver anat millor. Va ser la pel·lícula més vista a Catalunya aquest divendres. I la segona amb més espectadors als cinemes de l'estat, només al darrere d'una gran producció internacional com "El hombre del Norte" i per davant d'èxits com "Animales fantásticos: los secretos de Dumbledore".

"Alcarràs" es projecta en 70 sales a Catalunya, una xifra que feia temps que no aconseguia una pel·lícula rodada en català. Divendres, la setantena de sales on s'exhibia van omplir.

 

Una altra dada que avala l'èxit de l'estrena del segon llargmetratge de Carla Simón: en només 24 hores va fulminar l'audiència que "Estiu 1993" va aconseguir el cap de setmana del seu llançament, el 2017.

Coproduïda per TV3, la segona pel·lícula de Carla Simón fa un retrat de la pagesia de les terres de Ponent i és el primer film rodat en català que s'adjudica el màxim guardó del Festival de Cinema de Berlín, l'Os d'Or.

Carla Simón, amb la productora d''Alcarràs, María Zamora, amb l'Os d'Or de la Berlinale
Carla Simón, amb la productora d'"Alcarràs, María Zamora, amb l'Os d'Or de la Berlinale (Festival de cinema de Berlín)

El jurat de la Berlinale va distingir el film per les seves "extraordinàries interpretacions, des d'actors infantils fins a actors de 80 anys", i per la seva capacitat de "mostrar la tendresa i la comèdia de la família i el retrat de la dependència de la terra".

Un dels fotogrames d''Alcarràs'
Un dels fotogrames d'"Alcarràs" (cedit per Avalon)

"Alcarràs" es va rodar a les comarques del Segrià, l'Urgell i el Pla d'Urgell. El seu repartiment el formen íntegrament actors no professionals d'aquestes comarques. Per seleccionar-los es va fer un llarg procés de càsting, amb uns 9.000 candidats, que va durar més d'un any, ja que es va haver de paralitzar i repetir per l'inici de la pandèmia. Carla Simón ha explicat que l'equip va aprofitar les festes majors d'estiu per seleccionar persones que s'ajustessin al màxim als protagonistes de la seva pel·lícula.

Precisament, el llargmetratge es va preestrenar dimecres a Lleida. I dijous va obrir el festival d'autor D'A, que es fa a Barcelona.

 

ARXIVAT A:
CinemaCarla Simón
Anar al contingut