Bruna Cusí en la seva interpretació a "Upon Entry"
Bruna Cusí en la seva interpretació a "Upon Entry"

"Upon entry", amb la participació de TV3, Premi FIPRESCI al Tallinn Black Nights Film Festival

"Upon entry", amb la participació de TV3, dirigida per Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vásquez i protagonitzada per Alberto Ammann i Bruna Cusí, ha obtingut el Premi FIPRESCI de la 26a edició del festival bàltic a la Secció First Feature, la clausura del qual va tenir lloc ahir a Estònia.

Els directors i les actrius Bruna Cusí i Laura Gómez han presentat al prestigiós certamen l'òpera prima dels dos cineastes veneçolans establerts a Barcelona, una coproducció entre Catalunya, Galícia, Madrid i el País Basc. 
 
El jurat internacional del Premi FIPRESCI, compost per Maximilian Schäffer (Alemanya), Margit Adorf (Estònia) i Flavia Dima (Romania), ha concedit el prestigiós guardó al film –que els cineastes han recollit a la gala acompanyats del productor Carles Torras– perquè consideren que "amb enginyoses i tènues pistes, la pel·lícula submergeix l'espectador en l'univers dels controls fronterers dels EUA, on cada pas pot conduir a un desenllaç dramàtic; on la burocràcia converteix complexes realitats en judicis i sentències. Amb els mitjans encertats, els directors Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vásquez han creat una aconseguida i madura òpera prima que té la capacitat d'entusiasmar el públic tant del circuit de cinema art-house com del mainstream". 

"Upon entry" compta en els seus principals papers amb dos guanyadors del Premi Goya, com són l'argentí Alberto Ammann ("La nit més llarga"; "Narcos") i la catalana Bruna Cusí ("Estiu 1993" i "Incerta glòria", totes dues coproduccions de TV3). L'atractiu repartiment internacional el completen el nord-americà Ben Temple ("Ningú vol la nit") i la dominicana Laura Gómez ("Orange is the new black"). 

El Tallinn Black Nights Film Festival s'ha convertit en un dels certàmens més rellevants del nord d'Europa, per la qualificació de categoria A atorgada per la FIAPF, distinció que comparteix amb festivals com Cannes, Berlín, Venècia o Locarno. 

SINOPSI 

Diego, urbanista veneçolà, i Elena, ballarina contemporània de Barcelona, es muden als Estats Units amb els seus visats aprovats per començar una nova vida. La seva intenció és impulsar les seves carreres professionals i formar una família a "la terra de les oportunitats". Però, en entrar a la zona d'immigració de l'aeroport de Nova York, són conduïts a la sala d'inspecció secundària, on seran sotmesos pels agents Vásquez i Barrett a un desagradable procés d'inspecció i a un interrogatori psicològicament extenuant, en un intent de descobrir si la parella pot tenir alguna cosa a amagar. 

"Upon entry" és una producció de Zabriskie Films ("Callback", "El practicante"), Basque Films ("El hoyo") i Sygnatia ("Los demonios de la sangre", "The monkey"), que ha comptat amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals, la Comunitat de Madrid, el Govern Basc, el programa Media d'Europa Creativa i la participació de TV3. La pel·lícula està produïda per Carles Torras, Carlos Juárez, Xosé Zapata, Sergio Adrià i Alba Sotorra ("El retorn: la vida després de l'Isis"). 

Anar al contingut