Estrena 18 de setembre

"Uno para todos", amb la participació de TV3, arriba als cinemes

Demà, divendres, arriba a sales el llargmetratge "Uno para todos", amb la participació de TV3, dirigida per David Ilundain i protagonitzada per David Verdaguer, entre altres.

"Uno para todos", protagonitzat per David Verdaguer ("Estiu 1993", "Els dies que vindran"), és un drama sobre un professor interí que ha de reintegrar a l'aula un alumne malalt i cap dels seus companys no vol que torni a classe. El repartiment el completen Clara Segura ("Una pistola en cada mano"), Patricia López Arnaiz ("La peste"), Ana Labordeta ("Planes para mañana") i Betsy Túrnez ("El rey tuerto"), a més dels actors infantils no professionals. El guió el firmen Coral Cruz ("Incerta glòria") i Valentina Viso ("María y los demás").

Tothom ha tingut professors especials, alguns que en algun moment els van marcar, els van il·lusionar, els van entendre quan ningú ho feia o els van obrir portes a mons que desconeixien. Però, si es pregunta als professors, també hi ha alumnes que canvien a professors: alumnes que van ser un repte per la seva rebel·lia, que van fer treballs increïbles, amb necessitats especials que acaben ensenyant lliçons especials, o alumnes, simplement, molt difícils.

Carlos és un alumne molt difícil i és un alumne malalt. El protagonista d'"Uno para todos" és un professor substitut que no sap com afrontar aquest repte, ni té moltes ganes de fer-ho. Ni sap quant de temps estarà en aquest poble que li ha tocat en aquest curs. Però la trobada de tots dos necessàriament els transformarà, encara que no vulguin. Les seves solituds són miralls que els forcen a canviar, a canviar-se.

Sinopsi:

La pel·lícula gira al voltant d'un professor interí que assumeix la tasca de ser tutor de sisè de primària en un poble completament desconegut per a ell. Quan descobreix que ha d'integrar un alumne malalt a l'aula, es troba amb un problema encara més gran: cap dels seus companys no vol que torni a classe amb ells.

"Uno para todos" esta produïda per Inicia Films, Fasten Films, A Contracorriente Films, Bolo Audiovisual, Uno para todos AIE i Amalur AIE, amb la participació de TV3, TVE, Movistar+, Aragón TV i el suport d'ICAA, ICEC, Gobierno de Navarra i MEDIA Europa Creativa. La pel·lícula s'estrenarà el 2020.

Fitxa tècnica:

Direcció: David Ilundain
Guió: Valentina Viso i Coral Cruz
Producció executiva: Valérie Delpierre i Adrià Monés
Intèrprets: David Verdaguer, Clara Segura, Patricia López Arnáiz, Betsy Túrnez i Ana Labordeta.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut