Enric Cassasses i Jordi Lara a la Biblioteca de Catalunya
Enric Cassasses i Jordi Lara a la Biblioteca de Catalunya
Demà, a les 23.00

El canal 33 reemet el capítol d'"Il·luminats" dedicat a Enric Casasses, amb motiu del 52è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

Després de saber que Òmnium Cultural ha atorgat el 52è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes al poeta Enric Casasses, avui, dijous, a les 23.00, el canal 33 tornarà a emetre el capítol del programa "Il·luminats", dedicat a la seva figura, en què el presentador del programa, Jordi Lara convida el poeta a passar tota una nit a la Bibloiteca de Catalunya.

On dormen els poetes quan es fa de nit? Jordi Lara i Enric Casasses passen una nit sencera a la Biblioteca de Catalunya per somiar-hi nous versos en aquest capítol titulat "Una nit a la biblioteca amb Enric Casasses". El poeta reflexiona sobre la creació i l'amor, dorm amb els textos de Víctor Català per coixí, recita un sonet i amaga un dibuix original en un volum secret de la biblioteca.

El programa

"Il·luminats" és un espai ideat i conduït per Jordi Lara en què l'escriptor ha convidat persones rellevants del món cultural a viure un conte impossible entre la realitat i la ficció, una aventura en un lloc insòlit que dura tota la nit. Es tracta d'un espai per conversar amb nocturnitat i poesia sobre temes fonamentals: la mort, el pas del temps, l'art, la infantesa, la terra... Sis capítols, una proposta del Departament d'Entreteniment i Culturals de TV3, en què televisió i "performance" es donen la mà.

Els protagonistes d'aquests sis programes són el cantautor Roger Mas, extraviat en la boira de la història del Solsonès; la ballarina Sol Picó, que balla a la gespa nocturna del Camp Nou; el pallasso Tortell Poltrona, que passa la nit al cementiri de Montjuïc; la dibuixant Pilarín Bayés, que assalta d'amagat la seva escola de quan era menuda; el director teatral Xavier Albertí, que funda la República de l'Art dintre les clavegueres de Barcelona; i el poeta Enric Casasses, refugiat tota la nit a la Biblioteca de Catalunya per somiar-hi nous versos.

tv3.cat/33
tv3.cat/illuminats/

Anar al contingut