"Un passeig pels museus" visita el Dalí
"Un passeig pels museus" visita el Dalí

"Un passeig pels museus" visita el Dalí

Demà, divendres 8 d'abril, a les 23.20, el 33 estrenarà el quart capítol de la sèrie de programes de format slow TV "Un passeig pels museus", un espai que ofereix a l'espectador l'oportunitat de conèixer els racons de cinc dels museus més emblemàtics del país i totes les obres que s'hi exposen.

El capítol d'aquesta setmana, "Un passeig pel Dalí", ressegueix el mateix recorregut que faria qualsevol persona que visita aquest museu emblemàtic de la ciutat de Figueres.

A "Un passeig pels museus", l'espectador coneix els racons de cinc museus i totes les obres que s'hi exposen en una inclusió a l'anomenada slow TV o televisió tranquil·la. Aquest format consisteix a gravar la realitat tal com la veu l'espectador, sense editar les imatges i amb el mínim d'artificis. És una modalitat que es caracteritza per una llarga durada, durant la qual es filma un esdeveniment o una escena en la seva totalitat i en un sol pla seqüència.

Durant el recorregut, la càmera va topant amb diversos artistes que amenitzen la visita amb arts escèniques i donen contrast a les obres exposades en harmonia entre la mostra viva i les obres del museu. Interpretació, dansa, música vocal i instrumental; tot, en una peça audiovisual que aglutina les arts plàstiques i escèniques en un format sorprenent, de ritme tranquil i relaxat.

Els cinc programes de què consta aquest passeig pels museus visitaran el MNAC, el Museu Picasso, la Fundació Joan Miró, els museus de Sitges i el Teatre-Museu Dalí.

"Un passeig pel Dalí" (divendres, a les 23.40)

Al Museu Dalí, el programa convidarà l'espectador a escoltar diversos fragments de l'òpera poema "Être Dieu", del mateix Dalí, mentre veu l'edifici des de l'exterior i es passeja per les sales.

El trio teatral Espai Dual representarà un fragment del seu espectacle "Bi got is" a la sala de la cúpula. La Jove Orquestra de Figueres, dirigida per Jordi Piccorelli, interpretarà la suite n.1 de Carmen de Bizet, "Toreador" i "Aragonesa". La soprano Mao Miyoshi, acompanyada pel pianista Daniel Vidal –tots dos alumnes de l'ESMUC–, interpretarà l'ària "Comme scoglio immoto", de l'òpera "Così fan tutte", de Mozart.

Fitxa tècnica del programa

Direcció: Antoni Juanet Julià
Producció: Imma Segarra Leal 
Realització: Sergi Minguell
Ajudants de realització: Angel Rufí Marquès i Pau Senabre Bonell
Direcció de fotografia: Eloi Codina Filba
Ajudant de producció: Montse Solanich Alcalde 
Tècnics de so: Salvador Pont Castellana i Mario Ivovich Barrientos 
Auxiliar tècnic: Sergi Rosa Domènech 
Postproducció d'àudio: Albert Juvés Coll 
Muntatge musical: Jaume Lara Suriol 
Disseny gràfic: Àngels Pons Camps
Assessor de continguts: Àlex Robles Fitó
Producció executiva: Elisabeth Méndez
Direcció executiva: Dani López

tv3.cat/33

Anar al contingut