Un dia més, el testimoni dels protagonistes que viuen de prop la lluita contra el coronavirus, a "Primera línia"

Dilluns 6 d'abril, després del "TN vespre", s'emetrà un nou capítol de "Primera línia", el programa diari de TV3 que recull els testimonis, en primera persona, de les persones que viuen més de prop la lluita contra el coronavirus o fan tot el possible per millorar les condicions dels afectats.

Els protagonistes

Cristina Ramírez, metgessa de família del CAP Roger de Flor de Barcelona. A part de passar consulta als pacients del CAP, truca a molts d'ells al seu domicili. "S'ha disparat molt l'angoixa, la gent està molt angoixada. I tenen més demanda que tu els truquis, que els donis suport, tinguin patologia o no. Necessiten que hi hagi algú a l'altra banda, i això t'ho diuen per telèfon. Perquè tothom està vivint moments de molta incertesa."

Laura Fàbregas, psicòloga de l'Hospital Santa Caterina de Salt. Normalment es dedica al tractament de malalties neurodegeneratives, però arran de l'epidèmia de la Covid-19, la xarxa de salut mental de l'hospital ha decidit crear un equip de suport emocional per a pacients, familiars i professionals sanitaris. "Ahir mateix vaig estar acompanyant una filla en el moment d'acomiadar-se del seu pare i ens deia que recordaria per sempre aquest moment, que l'hi haguéssim deixat fer i que estava molt, molt agraïda. Intervenir en crisi és una feina dura, però alhora és molt agraïda. Ajuda molt sentir que ajudes."

Judit Pierola, llevadora de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Aquests dies, al seu hospital es concentren parts d'altres llocs que ara estan convertits en centres de tractament del coronavirus. Li costa acostumar-se a les ulleres i mascaretes perquè normalment els parts tenen més proximitat amb la gestant i la seva parella. "A les 03.20 ha nascut la Maria. Ha sigut un part curt, però intens. És una nena de 2,820. La tenim amb la marona fent pell amb pell, un fet que en aquests moments podem dir que és una situació de luxe."

El programa

"Primera línia" dona veu, de dilluns a divendres, després del "TN vespre", al personal sanitari, de neteja, de transports, de serveis d'emergències i seguretat, però també als que treballen en farmàcies, botigues d'alimentació i serveis socials i funeraris. Com viuen aquests dies la seva feina? Són homes i dones que s'han vist inesperadament, i sense voler-ho, al centre de l'actualitat, i que continuen treballant mentre la major part del país està confinada a casa. Més enllà del necessari homenatge, "Primera línia" mostra què pensen i com afronten un dia a dia tan excepcional.

El programa recull el testimoni d'aquestes persones i mostra les imatges que ells mateixos graven amb el mòbil i envien a l'equip de "Primera línia", que té oberta una crida pública per recollir aquests testimonis a través del telèfon 667 373 452.

"Primera línia", una producció del departament de Nous Formats de TV3, va una mica més enllà de l'actualitat i dona protagonisme a les cares habitualment desconegudes que avui són al centre de tot: la gent que, des de tants llocs diferents, salva la gent.

tv3.cat

tv3/primera-linia/

#AcasaTV3

Anar al contingut