Un dia més, el testimoni dels protagonistes que viuen de prop la lluita contra el coronavirus, a "Primera línia"

Demà divendres, 3 d'abril, després del "TN vespre", s'emetrà un nou capítol de "Primera línia", el programa diari de TV3 que recull els testimonis, en primera persona, de les persones que viuen més de prop la lluita contra el coronavirus o que fan tot el possible per millorar les condicions dels afectats.

Els protagonistes

Lluís Tomàs és infermer i treballa contestant trucades al centre del 061 a la Zona Franca de Barcelona. En cada guàrdia de dotze hores atén més de 150 trucades, gairebé totes relacionades amb el coronavirus. Té la sensació que han desaparegut la resta de patologies. Molta gent truca preocupada i, de vegades, més que respostes sanitàries busquen calmar les seves angoixes. El pitjor per a ell és tenir trucades en espera. "Abans la gent exigia una ambulància, ara els hem de convèncer perquè vagin a l'hospital".

Alícia Caprini és metgessa d'urgències a l'Hospital Sant Joan Despí Moisès Broggi. Porta 18 dies treballant amb guàrdies de 18 a 24 hores, de casa a l'hospital i de l'hospital a casa. Malgrat que la seva vida ha canviat, està contenta de poder compartir la feina amb els companys i els pacients. S'enregistra amb el mòbil de matinada, en un moment de menys afluència de pacients al servei d'urgències. "Aquests són dies en què els pacients estan més agraïts del tracte rebut. Això fa ràbia, perquè ara sembla que la població és més conscient de la nostra feina i està més agraïda. Però sempre és així."

Asunción Garcia és infermera de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. Sempre ha treballat a Traumatologia, però ara, com molts altres professionals de l'hospital, està dedicada a donar suport a tractar malalts de la Covid-19. "Estem treballant amb gent que ni tan sols ha acabat la carrera. I surten plorant, destrossats. És una sensació de desesperació perquè no saps com combatre aquest bitxo. I surts de treballar amb una barreja de sentiments que no et deixen ni descansar ni desconnectar. Molts ja han demanat ajuda psicològica. I jo potser no trigaré a fer-ho."

 

El programa

"Primera línia" dona veu, de dilluns a divendres, després del "TN vespre", al personal sanitari, de neteja, de transports, de serveis d'emergències i seguretat, però també als que treballen en farmàcies, botigues d'alimentació i serveis socials i funeraris. Com viuen aquests dies la seva feina? Són homes i dones que s'han vist inesperadament, i sense voler-ho, al centre de l'actualitat, i que continuen treballant mentre la major part del país resta confinat a casa. Més enllà del necessari homenatge, "Primera línia" mostra què pensen i com afronten un dia a dia tan excepcional.

El programa recull el testimoni d'aquestes persones i mostra les imatges que ells mateixos estan gravant amb els seus mòbils i que envien a l'equip de "Primera línia", que té oberta una crida pública per recollir aquests testimonis a través del telèfon 667 373 452.

 

"Primera línia", una producció del departament de Nous Formats de TV3, va una mica més enllà de l'actualitat i dona protagonisme a les cares habitualment anònimes que avui són al centre de tot: la gent que, des de tants llocs diferents, salva la gent.

 

tv3.cat

tv3/primera-linia/

#AcasaTV3

Anar al contingut