Dilluns, a les 22.05

TV3 estrena la coproducció "Altsasu"

El dilluns 18 de gener, a les 22.05, TV3 estrena "Altsasu", una minisèrie de ficció de 4 episodis de 50 minuts. Una producció de Sàpiens i Baleuko, amb coproducció d'EITB i Televisió de Catalunya i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que s'inspira en la història real de vuit joves d'Altsasu, acusats del delicte de terrorisme.

La sèrie dramàtica, que s'ha rodat en el poble d'Altsasu entre altres escenaris naturals com Bergara, Iruñea, Oiartzun i la presó de Segòvia, se centrarà a explicar els aspectes més desconeguts d'un cas judicial mediàtic: els sentiments dels acusats.

Cadascun d'ells amaga la seva història per protegir-se, però, darrera de cada nom, hi ha una persona que pateix i sent que la seva vida deixa de pertànyer-li. Queden en mans de la justícia.

Aquesta sèrie, inspirada lliurement en persones i fets reals, vuit joves, de colles i interessos diferents i sense relació sòlida entre tots ells, es van veure embolicats en un procés judicial comú. "Altsasu" pren els fets que es descriuen a la documentació oficial i les cròniques de cada moment, per convertir-los en la columna vertebral del relat, sobre la qual es narren i ficcionen els girs vitals dels personatges atrapats i sorpresos per un món desconegut.

La sèrie s'emetrà en versió doblada al català i en VO en basc i castellà al dual.

Sinopsi:

Vuit joves d'un petit poble de Navarra que pràcticament no es coneixen veuran els seus destins units per la fatalitat. A mitjanit, una baralla amb un parell de guàrdies civils fora de servei acaba amb tots ells empresonats i acusats de terrorisme. Inspirat en la història real dels vuit joves d'Altsasu.

Fitxa artística:

Joves:

Urko, Jon Olivares
Aitor, Erik Probanza
Carlos, Cristian Merchan
Raúl, Jorge Monje
María Isabel, Yasmina Drissi

Pares / Mares:

Xabier, Joseramon Soroiz
Olatz, Mireia Gabilondo
Izaskun, Miren Gojenola
Joxe, Joseramon Argoitia

Advocada:

Leire Oskia, Itziar Atienza

Fitxa tècnica:

Direcció: Asier Urbieta
Guió: Harkaitz Cano, Mikel Alvarez, Andoni De Carlos
Direcció de fotografia: Txarli Argiñano
Direcció de producció: Eider Gabilondo
Música original: Elena Setién
Intèrprets: Jon Olivares, Erik Probanza, Nikola Zalduegi, Aia Kruse, Asier Oruesagasti, Julen Jiménez, Xabier Elizalde, Ander Azurmendi, entre altres.

Una producció de Sàpiens S.L i Baleuko SL, amb coproducció d'EITB i Televisió de Catalunya i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut