Dilluns, a les 22.05

TV3 estrena el thriller psicològic finlandès "Habitació 301"

Dilluns, a les 22.05, TV3 estrena "Habitació 301", un thriller psicològic de sis capítols, dos cada dilluns, sobre la família Kurtti, les vides de la qual canvien de manera irreversible un dia d'estiu. Un drama negre finlandès escrit per l'actriu Kate Ashfield, coneguda per la pel·lícula "Shaun of the dead" i dirigit per Mikko Kuparinen.

El drama familiar i thriller psicològic d'origen finlandès "Habitació 301" presenta una proposta poc comuna per al gènere criminal nòrdic. Encarregada per la streamer finlandesa Elisa Viihde, la sèrie de sis capítols va ser desenvolupada originalment per Wall to Wall Media, amb seu al Regne Unit, que va portar l'actriu i escriptora Kate Ashfield per desenvolupar la història que inicialment estaria ambientada a Anglaterra. 

Ashfield es va quedar amb el projecte després que Warner Brothers Finlàndia prengués les regnes, formant equip amb el director Mikko Kuparinen per guiar aquest tens retrat d'una família assetjada pel dolor. 

"Habitació 301" es desenvolupa en dues línies temporals que es van desenvolupant en paral·lel, ajudant a resoldre el trencaclosques en anar descobrint a poc a poc les peces d'aquest misteri en aquests dotze anys que transcorren entre les dues èpoques. 

El nucli de la idea està inspirat en crims britànics com ara el cas de James Bulger o el cas de Madeleine McCann. La premissa és senzilla: una família de vacances que creu que l'assassí del seu fill també s'allotja al complex turístic. Com reaccionarà? 

Sinopsi general 

L'estiu del 2007, la família Kurttis va viure una tragèdia durant les vacances que feien cada any en una cabanya. El Tommi, el seu fill de dos anys, va morir d'un tret. El responsable va ser l'Elias, un adolescent que vivia prop de la cabanya.  

Al cap de 12 anys, l'estiu del 2019, l'avi del Tommi rep una carta misteriosa i amenaçadora que torna a remoure el record de la seva mort. La família, que encara pateix les seqüeles psicològiques d'aquell fet tan traumàtic, se'n va de vacances a Grècia, a un complex turístic de l'illa de Cos, on coneixen un noi que s'assembla molt a l'Elias i que s'està a l'habitació 301. Pot ser que sigui ell, i que hagi vingut a venjar-se de la família? 

Sinopsi capítols 

1.- El dia del dotzè aniversari de la mort del Tommi, la família Kurttis decideix anar-se'n de vacances a l'illa grega de Cos. Tots menys el Seppo, el pare del Tommi, que s'ha fet enrere i ha decidit no anar de viatge amb la resta de la família. A Grècia coneixen el Leo, un noi que s'assembla molt a l'Elias, l'autor de la mort del Tommi, i que s'està a l'habitació 301 amb la seva nòvia, la Niina. 

2.- El Leo i la Niina s'emporten el Kalle a escalar, amb el permís de la mare, però sense que el Risto ho sàpiga. Convençut que el Leo és l'Elias, el Risto lloga un cotxe i surt desesperat a buscar el seu net. Durant la celebració de Sant Joan, la Leena anuncia davant de tota la família que està embarassada, sense que el Mikko, el seu marit, en sabés res. 

3.- El Seppo, després de comprovar que l'Elias no és a Finlàndia, decideix anar a Grècia amb la resta de la família, convençut que el Leo és, en realitat, l'Elias. Mentre busca el Kalle pel complex hoteler, el Seppo descobreix que les seves filles, l'Anna i la Tytti, estan il·localitzables. La Tytti, de fet, ha conegut un noi que es fa dir Ellu, i s'ha quedat a dormir a casa seva. 

4.- Mentre l'Olivia continua buscant la Tytti, que ha passat la nit a casa d'un noi que es diu Elias, el Seppo li confessa que va ser ell, el que va matar el Tommi. A Grècia, el Risto intenta subornar la Niina perquè se'n vagin a un altre hotel, sense saber que el Leo s'ha tornat a emportar el Kalle a escalar, i que el ganivet que portava a la bossa ha desaparegut. 

5.- El Mikko se'n va a buscar el Kalle, que ha sortit a escalar amb el Leo, i el seu fill li explica que el que va matar el Tommi va ser el Seppo. El Seppo, després d'adonar-se que el Leo no és l'Elias, se'n torna a Finlàndia, on l'Anna i la Tytti han decidit convidar els seus respectius nòvios a sopar a casa per fer-li una sorpresa a la seva mare. 

6.- Després de saber que el Leo no és l'Elias, el Seppo se'n torna a Hèlsinki conscient que les seves filles estan en perill. L'Elias ha de ser l'Ellu o el Daniel. L'un està amb la Tytti, i l'altre, amb l'Anna. L'Olivia i el Seppo busquen desesperadament les seves filles, abans que l'Elias dugui a terme el seu pla malèfic, la venjança pel mal que li van fer dotze anys enrere. 

Anar al contingut