TV3 aposta per la música catalana amb el nou programa de videoclips "Clipping"

El dissabte 24 d'octubre, el 33 estrenarà el nou programa musical "Clipping", que oferirà una àmplia selecció de clips de qualitat per mostrar l'actualitat de la creació musical i audiovisual. El nou espai donarà cabuda als artistes i realitzadors per abordar una producció anual de més d'un miler de videoclips en català. "Clipping" és una producció de TV3 amb la col·laboració d'Enderrock i amb el suport de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La producció de videoclips a l'escena musical catalana ha crescut els darrers anys de manera quantitativa i qualitativa gràcies a les noves plataformes. Només en llengua catalana es produeixen cada any un miler de videoclips. Els nous talents es difonen a través de les xarxes socials i el clip és un format que ha esdevingut també un planter per a nous realitzadors.

El nou programa setmanal "Clipping" s'emetrà cada dissabte, a partir del 24 d'octubre, i és una producció de TV3 en col·laboració amb el Grup Enderrock, que compta amb el suport de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Els capítols tindran una durada de 30 minuts i aquesta primera temporada comprendrà un total de 22 programes amb la realització i muntatge musical de l'artista multimèdia barcelonina Mar Orfila.

Cada espai donarà cabuda a una quinzena de clips catalans de qualitat, posant-los en context a través dels mateixos artistes i realitzadors, amb un tractament de caire periodístic.

El programa difondrà la música popular de proximitat amb un format dinàmic i desenfadat, a més de donar cabuda a la participació dels espectadors per votar a través de les xarxes socials.

"Clipping" es podrà seguir a través de diverses plataformes i inclourà seccions interactives com "El clip de la setmana", que destacarà un videoclip introduït pel mateix artista; "Fabricants de clips", presentat per un realitzador o realitzadora de clips que explicarà les seves creacions; "La nevera", que mostrarà clips destacats històricament, i "El clipping de…", on un personatge mediàtic escollirà el seu videoclip preferit.

 

Crèdits

Direcció i producció executiva Grup Enderrock: Jordi Novell i Lluís Gendrau

Producció executiva TV3: Cristian Trepat i Mario Daza

Coordinació continguts TV3: Lluís Cuevas

Realització i muntatge: Mar Orfila

Producció: Rosa E. Massaguer i Èlia Gea

Guió: Jordi Novell

Redacció: Jordi Martí Fabra, Èlia Gea i Joaquim Vilarnau

Disseny gràfic: Manuel Cuyàs

Mescla d'àudio: Tomàs Robisco / Bucbonera Studios

Sintonia: Minova & Lo Puto Cat

 

tv3.cat

tv3.cat/33

Anar al contingut