Dilluns, a les 22.00

Sostenibilitat, pau i drets socials, en la nova temporada de "Latituds"

Dilluns, 28 de setembre, a les 22.00, "Latituds", el programa del 33 que fomenta la reflexió i el debat sobre activitats que poden millorar la societat, estrena nova temporada amb capítols sobre sostenibilitat, pau i drets socials.

"Free tour" a Barcelona
"Free tour" a Barcelona

Aquest primer episodi de la nova temporada, que s'emetrà el dilluns 28 de setembre, porta per títol "Free Tours. Treballar per propines" i mostra la realitat de centenars de guies turístics que a Barcelona, i a altres ciutats, tenen com a única font d'ingressos les propines. Un free tour és una ruta pel centre de la ciutat a la qual els turistes es poden afegir i que deixar lliurement, quan volen. Els guies han de pagar a la plataforma digital que els porta els turistes, però no tenen contracte laboral, ni cobren salari base, només les propines, i no tenen drets laborals, ja que se'ls considera treballadors autònoms. És un documental de Fotomovimiento.org i de l'Observatori del Deute en la Globalització. 

El programa "Latituds" fomenta la reflexió i el debat sobre activitats que poden millorar la societat, a través de reportatges en què els protagonistes són els impulsors de projectes per superar els problemes que viuen. Amb un to positiu, especialistes de prestigi complementen la visió global del problema i les possibles solucions. 

En els següents capítols, "Latituds" tractarà, entre altres, els següents temes: "Harmonies per a després de la guerra", sobre la música com a forma de resistència dels kurds que han patit la guerra a Síria; "Fugir per estimar i ser", sobre asil i resistències LGTBI del Marroc a Barcelona; "Viure de l'aire", sobre el primer aerogenerador cooperatiu del sud d'Europa, a l'Alt Anoia; "La Justa Trama", sobre la xarxa de cooperatives brasilera d'economia social i solidaria, que la FAO posa com a model de bones pràctiques; i "Cuidar entre terres", sobre qui sosté la vida de les famílies quan les dones migren".

tv3.cat/latituds
facebook.com/latituds
twitter.com/latituds

Anar al contingut