Dimarts, 17 de setembre, a les 21.55

"Sense ficció" estrena temporada amb el documental "Down n'hi do"

Demà, 17 de setembre, a les 21.55, comença la nova temporada de "Sense ficció" amb el documental de Mireia Ros "Down n'hi do". Espontani, sorgit del directe, sense pretensions... es tracta d'un treball que comença amb el "Taller d'aproximació al cinema" per a vuit joves amb discapacitat intel·lectual. Ells són el fil conductor, ells són la història: com viuen l'experiència del treball en equip, l'exploració de la seva capacitat d'imaginar, de crear.

Tot seguit, a les 23.15, "Valor afegit", presentat per Albert Closas, analitzarà com és el dia a dia de les persones amb discapacitat a les empreses.

Vuit joves amb discapacitat intel·lectual s'enfronten al repte d'un "Taller d'aproximació al cinema" amb la cineasta Mireia Ros. El desenvolupament del taller, un procés d'aprenentatge entre els alumnes, culminarà amb el rodatge d'un curt escrit, planificat i interpretat per ells mateixos. Però aquest taller de cinema, ara un documental, que va començar a finals del 2015, també permetrà aprofundir i conèixer, de forma mes propera, una realitat ignorada que conviu entre nosaltres. Provocarà una mirada reflexiva sobre com entenem i actuem davant les discapacitats.

Audiències de la temporada passada de "Sense ficció"

"Sense ficció" va acumular la temporada passada una mitjana de 355.000 espectadors i una quota del 14,2%. Es va tractar de la millor temporada de la història, en què van liderar 22 de les 41 emissions. Els tres documentals més vistos van ser: "Vox: la ambición de Santiago Abascal", emès el 4 de desembre, amb una quota del 25,3% i 675.000 espectadors; en segon lloc, "Altsasu: ferides obertes", que el 22 de gener van veure 644.000 persones i va tenir un 22,8% de quota de pantalla, i el documental sobre l'1 d'octubre titulat "La gent de l'escala", que es va emetre justament un any després de la votació i va tenir 638.000 espectadors i una quota del 24,5%.

tv3.cat/senseficcio
facebook.com/senseficcio
twitter.com/senseficcio
Anar al contingut