Joan Ximénez, protagonista del documental, i Carles Bosc, director.
Joan Ximénez, protagonista del documental, i Carles Bosc, director.
DIMARTS, A LES 21.55

"Sense ficció" estrena "Petitet", un documental de Carles Bosch nominat als Premis Gaudí

Demà, a les 21.55, "Sense ficció" estrena el documental coproduït per TV3 "Petitet", dirigit per Carles Bosch, i nominat als XI Premis Gaudí com a millor pel·lícula documental. El llargmetratge, que també va ser guardonat amb el Premi del Públic del DocsBarcelona, narra el somni de Joan Ximénez, "Petitet", de portar la rumba als escenaris d'un gran teatre de Barcelona.

El pare de Joan Ximénez, "Petitet", va ser palmero del famós cantant de rumba catalana Peret. Abans de morir la seva mare, el Petitet li va prometre que algun dia tornaria a portar la rumba catalana al cim i, fins i tot, aconseguiria situar-la en un dels escenaris més importants.

Per poder complir la seva promesa, haurà de reunir una vintena de músics gitanos -genials, encara que indisciplinats- i aconseguir el miracle que suposa posar-se d'acord amb una orquestra simfònica.

Joan Ximénez té una malaltia poc freqüent, miastènia gravis, que encara ha estat poc investigada. Tot i les dificultats, el Petitet està disposat a complir la promesa que li va fer a la seva mare.

El director de "Petitet", Carles Bosch, cineasta i periodista, ha obtingut el reconeixement nacional i internacional amb la seva nominació als Oscars pel documental "Balseros" (2003), i ha estat guanyador dels premis Goya i Gaudí pel documental "Bicicleta, cullera, poma" (2010), on relata la lluita contra la malaltia de l'Alzheimer de Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat.

"Petitet" és una producció de Lastor Media en coproducció amb Televisió de Catalunya, Turkana Films i Vilaüt Films i producció associada de SomAtents.

 Fitxa tècnica

Direcció: Carles Bosch
Guió: Carles Bosch i David Vidal
Producció: Tono Folguera, Sergi Moreno i Carles Bosch
Direcció de producció: Joan Antoni Barjau
Direcció de fotografia: Sofia Amadori
So directe: Guillem Lira
Música original: Josep Sanou
Muntatge: Carlos Prieto i Ernest Blasi

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut