Demà, a les 21.55

"Quèquicom" estrena el reportatge "Modelats per les hormones"

El dimecres 22 de maig, a les 21.55, "Quèquicom", el programa de divulgació científica del 33 dirigit i presentat per Jaume Vilalta, estrenarà el reportatge "Modelats per les hormones", de Pere Renom i Cari Pardo. En aquest capítol l'espectador coneixerà la història del Nil, del Rafael i de la Sandra.

El Nil pren testosterona per canviar el seu perfil femení pel cos masculí amb què s'identifica, un procés anomenat transsexualitat. Al Rafael li treuen la hipòfisi del cervell per aturar el gegantisme. I a partir del cas d'una pacient que havia perdut tota energia s'entendrà com la glàndula tiroide regula el metabolisme.

Tot allò que som està inscrit als gens, però la seva principal via d'expressió són les hormones. Les hormones fan que una persona creixi fins a una mida determinada, diferencien els homes de les dones i regulen la temperatura o l'energia corporal. Si els gens són el projecte, les hormones són les mans de l'escultor.

Hi intervenen els facultatius Mireia Mora, endocrinòloga, Joaquim Enseñat neurocirurgià, tots de l'Hospital Clínic de Barcelona, i els pacients Rafael, Sandra i Nil.

"Quèquicom", el programa de divulgació científica del 33, s'emet cada dimecres a les 21.55.

tv3.cat/quequicom
facebook.com/quequicom
@quequicom33
Anar al contingut