Premi per al periodisme social de l'"Info K" i del "30 minuts"

L'edició "Especial refugiats" de l'informatiu del canal Super3 "Info K" ha estat reconegut per Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) de Barcelona amb el seu premi anual al periodisme social en televisió. L'espai "30 minuts" rep una menció especial pel reportatge "Un de cada quatre" sobre la pobresa infantil des de la perspectiva de la vida quotidiana de les famílies i la seva vinculació a la ciutat.

El Saló de Cent va ser ahir la seu de la 23a edició dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació, que reconeixen i premien el treball realitzat pels mitjans de comunicació en matèria de periodisme social. Els guardons pretenen destacar iniciatives que contribueixen a visibilitzar col·lectius minoritaris o que expliquen conflictes socials que tenen poc ressò mediàtic en la resta de mitjans.

En l'edició d'enguany, el Premi del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació en la categoria de televisió ha estat per a l'edició "Especial refugiats" de l'informatiu infantil i juvenil del canal Super3 "Info K". El jurat n'ha destacat "el rigor, la claredat i la pedagogia, així com el fet de fer propera una realitat tan complexa als infants".

"Info K", l'espai informatiu del canal Super3, va emetre el 25 d'octubre del 2015 una edició especial sobre els refugiats. Amb una durada de 20 minuts, el fil conductor de l'especial van ser les preguntes que els nens i nenes van anar enviant sobre el tema dels refugiats. Deu d'aquests joves espectadors van ser al plató copresentant el programa al costat de Jordi Gil. L'espai es va dividir en quatre eixos: l'origen del conflicte, el viatge fins a Europa, l'arribada i la solidaritat. Cadascun d'aquests blocs començava amb una pregunta formulada per un dels nens presents al plató i continuava amb una resposta que podia tenir diferents formats: vídeo, connexió amb un corresponsal, mapa...

A més, el programa de TV3 "30 minuts" ha estat guardonat amb una menció especial en la modalitat de televisió, pel reportatge d'Esther Llauradó i Víctor Díaz "Un de cada quatre", sobre la pobresa infantil des de la perspectiva de la vida quotidiana de les famílies i la seva vinculació a la ciutat.

super3.cat/infok

tv3.cat/30minuts

Anar al contingut