Premi Comte Jaume d'Urgell a l'espai "InfoK" del canal Super3

La Paeria de Balaguer ha atorgat el Premi Comte Jaume d'Urgell "ex aequo" a l'informatiu del canal Super3 "InfoK", que edita i presenta Laia Servera, i a la cantautora Maria del Mar Bonet. Aquest guardó distingeix la trajectòria d'una persona o entitat que hagi contribuït a l'enfortiment i la projecció de les relacions culturals o d'amistat als Països Catalans. La data de l'acte de lliurament encara no està fixada per les circumstàncies actuals, però podria tenir lloc a la tardor.

L'espai informatiu '"InfoK" del canal Super3 ha estat guardonat "ex aequo", juntament amb la cantautora Maria del Mar Bonet, amb el premi Comte Jaume d'Urgell, que atorga l'Ajuntament de Balaguer. El jurat del premi ha volgut posar en relleu que, l'"InfoK" és el primer i únic informatiu pensat per a nens de tot l'Estat i li atorga aquest guardó "per la seva gran feina comunicativa i cultural, rigorosa, pedagògica i de servei públic per a tots els nens i nenes dels països de parla catalana". Així mateix, el jurat també destaca que el programa "demostra que la llengua catalana pot explicar la realitat de les qüestions d'interès informatiu de casa nostra i del món als més petits, per tots els mitjans, com fan els països que eduquen els seus infants com a ciutadans de ple dret que són de la societat".

El Premi Jaume Comte d'Urgell reconeix persones i entitats dels Països Catalans que, per la seva força cultural, la seva original trajectòria i la gran capacitat de comunicació de la seva feina i obra fan que siguin exemples per fer més gran i més rica la xarxa natural i real dels països de parla catalana i dels seus ciutadans. Per això, aquest premi anual, atorgat per la Paeria de Balaguer, és una reproducció a escala real del segell que usava el comte Jaume d'Urgell. El Comtat d'Urgell, amb la seu al Castell Formós de Balaguer, esdevé centre de la cultura durant la Catalunya comtal i, amb aquest premi, aquesta missió cultural travessa els segles.

L'acte de lliurament del Premi Comte Jaume d'Urgell ha quedat ajornat per la crisi del coronavirus, però la Paeria de Balaguer preveu que es pugui fer a la tardor.

 

super3.cat/infok

 

Anar al contingut