Oriol Junqueras ha avisat que la consulta es farà malgrat l'opinió del Tribunal Constitucional

El president d'ERC, en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', ha insistit que el compromís amb els partits pro consulta és votar i ha advertit del possible joc brut que pugui fer l'Estat.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha avisat que el 9 de novembre s'ha de votar, malgrat una possible suspensió de la llei de consultes i del decret de convocatòria que pugui fer el Tribunal Constitucional.  Junqueras ha dit que  la firma del decret és només un pas més perquè la gent es pugui expressar a les urnes.
 
Pel líder republicà, "el compromís és votar el 9 de novembre, no només convocar-nos a votar el 9 de novembre. És una passa més, és una passa que convida a una mica més d'esperança, una mica més, i al mateix temps també tots som conscient de les enormes dificultats que ens trobarem aquests propers dies. I estem convençuts que ho tenim tot a punt per superar aquestes dificultats".
 
Oriol Junqueras ha reiterat la seva disposició a entrar al govern de la Generalitat per blindar la consulta. De fet, adverteix textualment "que no tindria sentit que el president de la Generalitat no els cridi i finalment no hi hagi consulta".
 
En la mateixa entrevista, Junqueras s'ha mostrat convençut que hi haurà guerra bruta de l'Estat contra el procés sobiranista, però assegura que ell està net de corrupció. El president d'ERC ha manifestat "jo estic net i polit. El meu compromís no és allò que jo dic, és allò que jo faig". 
 
Oriol Junqueras també ha retret al PSC que no faci costat als seus alcaldes i regidors que han donat suport a les mocions dels ajuntaments en favor de la consulta.
 
Si voleu escoltar l'entrevista sencera podeu anar aquí:
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradi
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut