Núria Llorach ha subratllat al Parlament el lideratge continuat durant sis anys en audiències i qualitat de TV3

En la seva compareixença davant la Comissió de Control de l'actuació de la CCMA al Parlament de Catalunya, la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, ha posat en valor els sis anys consecutius de lideratge de TV3 i s'ha mostrat convençuda de les possibilitats de la cadena per acabar l'any com l'única televisió que hagi liderat les audiències durant set anys seguits, fet que representaria una fita inèdita.

"Si TV3 està en condicions d'assolir aquest rècord històric de lideratge, i de fer-ho en les dificultats pressupostàries d'aquesta etapa, és gràcies a la confiança que tenen els ciutadans i ciutadanes en la seva televisió", ha afirmat Llorach, que també ha recordat que TV3 és la televisió líder en credibilitat i en imparcialitat segons les enquestes qualitatives.

En una sessió marcada inicialment per les audiències de televisió, el director de TV3, Jaume Peral, ha explicat que aquests primers dies de setembre han permès a la televisió pública recuperar el lideratge , i ha destacat els resultats d'ahir, dijous, en què TV3 va registrar un 14% de quota, i els 5 programes més vistos del dia van ser tots de la cadena. En aquest mateix sentit d'anàlisi d'audiències i en resposta a  les perspectives de futur, Peral ha repassat les principals novetats per a la nova temporada de tardor i ha destacat que TV3 ha recuperat els drets per oferir els resums dels partits de futbol de Primera i Segona divisió i també de la Copa del Rei per a les tres pròximes temporades. Pel que fa a la cobertura de la Diada per part de TV3, Jaume Peral l'ha qualificada d'"impecable", i d'haver complert amb la seva missió informativa d'una manera àmplia, plural i de qualitat.

Per la seva banda, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo ha destacat que els objectius dels canvis i les incorporacions de la nova temporada són rejovenir i innovar en la programació per recuperar el lideratge de l'emissora. Gordillo ha avançat algunes dades positives en l'entorn digital: "En les dues primeres setmanes que portem de la nova programació, el consum web de Catalunya Ràdio ha crescut un 16% respecte al mateix període de l'any passat".

En la compareixença, Núria Llorach, també ha anunciat que l'avantprojecte de pressupost de l'ens per al 2017 situa en 318 milions d'euros els recursos necessaris del grup per a aquest exercici, provinents dels ingressos de publicitat i de les aportacions de la Generalitat de Catalunya.

Aquest avantprojecte de pressupost manté dues grans àrees de despesa: la destinada a retribucions del personal i la de continguts i inversions, que han estat afectades per mesures importants de contenció i optimització de la despesa els darrers anys. Aquesta situació, provocada per la crisi econòmica, ha comportat que la Corporació hagi passat de disposar d'un pressupost de 450 milions el 2010 a una previsió de tancament, per a l'any 2016, de 307 milions.

Tenint en compte aquesta situació, i sense deixar d'aplicar mesures d'optimització dels recursos i contenció en les despeses, el Consell de Govern ha sol·licitat al govern de la Generalitat una aportació pel 2017 que, com a mínim, mantingui les xifres dels darrers exercicis: això serien 231 milions d'euros, més una aportació extraordinària d'11 milions d'euros per encarar les despeses sobrevingudes vinculades a la sentència de Tribunal Suprem i posterior acord pel retorn del 5% del sou dels treballadors. Per aquests motius, l'avantprojecte de pressupost per al proper 2017 contempla una aportació del govern de la Generalitat d'un total de 242 milions d'euros.

En ser preguntada pels sous dels alts càrrecs de la Corporació, Núria Llorach ha aclarit que "actualment no hi ha cap directiu a la CCMA que cobri un salari superior al d'un conseller del Govern" i ha recordat que totes aquestes dades estan autoritzades pel Govern i publicades correctament a l'espai de la transparència del web.

Llorach ha recordat l'estalvi de més d'un 40% en la despesa dels salaris del personal directiu els últims anys, i ha posat l'exemple que, avui, les funcions de presidència i direcció general de la CCMA recauen totes dues en una sola figura, la vicepresidència,  i costen un 72% menys que el 2008, com es pot veure al quadre d'evolució de la retribució dels alts càrrecs publicat al mateix espai de transparència.

ccma.cat

 

Anar al contingut