Núria Llorach: "És fals que TV3 hagi volgut blanquejar la figura de Jordi Pujol"

La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach; el director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, i el director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació, Saül Gordillo, han comparegut aquest matí davant de la Comissió de Control de l'actuació de la corporació al Parlament de Catalunya.

Sobre el tractament del cas Pujol, Llorach ha estat contundent, i ha negat que TV3 hagi volgut blanquejar la figura de Jordi Pujol i que no hagi aprofundit en aquest cas: "Des de TV3 i Catalunya Ràdio s'ha ofert una cobertura informativa exhaustiva, de forma àmplia i molt diversa, en múltiples programes i formats". La presidenta en funcions de la CCMA ha defensat que el cas Pujol s'ha pogut seguir a TV3 i a Catalunya Ràdio en centenars d'hores d'informació i anàlisi: "L'activitat de la comissió parlamentària sobre frau i evasió fiscal es va poder seguir en directe, durant els 8 mesos que va durar. Aquesta qüestió i totes les informacions sobre la família Pujol van  centrar la informació dels Telenotícies en més de 180 ocasions... A més, van tractar el tema de forma intensiva molts altres programes, com "Els matins", i se n'ha parlat en dos documentals del "Sense ficció".

En el mateix sentit, el director de TV3, Vicent Sanchis, ha explicat que la cadena pública vol abordar aquesta qüestió en un format específic de reportatge o documental, i que es farà: "Fa molt de temps que els nostres professionals estan intentant obtenir una entrevista amb Jordi Pujol per abordar les qüestions que l'afecten en la investigació judicial". Sanchis també ha defensat el pluralisme en les informacions de TV3, que ha quedat novament acreditat amb totes les dades dels darrers informes del Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

Núria Llorach també ha volgut destacar aquest matí el compromís de la Corporació per ser exemplars i continuar avançant en la igualtat efectiva entre dones i homes, i també per impulsar l'ús social de l'aranès. En aquest sentit, ha avançat que "es doblaran a l'aranès els capítols d'"Una mà de contes" que s'han produït a partir dels tres millors projectes -guanyador i finalistes- dels Jocs Florals Escolars de Catalunya, en la categoria de "conte audiovisual il·lustrat". També ha valorat els 10 anys de lideratge de TV3, que ha crescut l'any 2019 en totes les franges: "Estem davant d'uns resultats excepcionals, i volem felicitar públicament tothom, des de la direcció a totes les treballadores i treballadors de la televisió pública, per aquest èxit".

Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la CCMA, ha  destacat l'èxit a TV3 de formats que han nascut i han triomfat a la ràdio i a l'entorn digital, com el cas recent del programa "Crims". També ha comentat la posada en marxa d'un nou estudi de ràdio al Museu de la Tècnica de Terrassa, "un espai per a la divulgació de la ràdio que permet la interacció amb els visitants".

ccma.cat

 

Anar al contingut