Nou acord entre la CCMA i Espectarama per a la promoció i difusió del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest)

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i Espectarama han firmat un acord de col·laboració per promocionar i difondre la cultura en el marc de les activitats culturals del BCN Film Fest. TV3 i Catalunya Ràdio tornaran a ser mitjans oficials en aquesta segona edició del festival. En el marc d'aquesta col·laboració, el festival projectarà les pel·lícules coproduïdes per TV3 "El nom" i "Les distàncies" i un avanç amb les primeres imatges de "La sombra de la ley", que compta amb la participació de TV3. Així mateix, el director de l'emissora de Catalunya Música, Àlex Robles, formarà part dels jurats de la secció oficial del festival i l'emissora iCat proposarà als oients una "Experiències iCat" relacionada amb el festival.

La segona edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, el BCN Film Fest, organitzada per Espectarama, tindrà lloc entre el 20 i el 27 d'abril als cinemes Verdi del barri de Gràcia de Barcelona. El festival, que va néixer vinculat al caràcter cultural i popular de l'emblemàtica festa de Sant Jordi, torna després de l'èxit de l'any passat, amb l'objectiu renovat d'oferir un certamen proper a un públic interessat pel cinema i la cultura en general. En aquesta segona edició, es reedita per a dos anys el conveni entre la CCMA i Espectarama, organitzadora del festival, i TV3 i Catalunya Ràdio en tornaran a ser mitjans oficials.

Aquest acord s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i els festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que treballen per fomentar la cultura, l'educació, la creació i la innovació.

 

La col·laboració de TV3

Aquest any, en el marc del BCN Film Fest, es podran veure dues produccions coproduïdes per TV3, "El nom" i "Les distàncies", a més del tràiler de "La sombra de la ley", amb participació de TV3.

El 20 d'abril, dia de la inauguració del festival, es projectarà la pel·lícula per a televisió "El nom", dirigida i protagonitzada per Joel Joan, que TV3 estrenarà el dia de Sant Jordi. "El nom" és l'adaptació televisiva de la famosa obra francesa "Le prénom", d'Alexandre de La Patellière i Matthieu Delaporte, adaptada al català per Jordi Galceran, que Joel Joan també va dirigir i protagonitzar al teatre. La pel·lícula, produïda per TV3 i Focus Audiovisual, està protagonitzada, a més de Joel Joan, per  Xavi Mira, Sandra Monclús, Sergi Vallès  i Mireia Piferrer. La trama d'"El nom" comença quan en Vicenç està a punt de ser pare per primera vegada en quaranta anys. Quan el conviden a dinar a casa de la Isabel i el Pere, la seva germana i el seu cunyat, es retroba amb en Claudi, un bon amic de la infància. Mentre esperen l'Anna, la companya d'en Vicenç, li fan tota una sèrie de preguntes sobre la seva paternitat i tot el que això comporta, sense perdre mai el sentit de l'humor... Però quan, de sobte, li pregunten si ja ha escollit un nom per al nen, la seva resposta farà esclatar tensions ocultes entre tots.

El dia 26, es projectarà la pel·lícula "Les distàncies", dirigida per Elena Trapé. El film explica la història d'un grup d'amics que aterren a Berlín per fer una sorpresa al seu col·lega, que fa 35 anys. Tanmateix, aquest no els rep com s'esperaven. Així, durant un cap de setmana, el grup s'anirà desgranant, qüestionant-se el sentit de la seva amistat i enfrontant-se a la decepció que suposa acceptar que la seva vida no és com ells s'imaginaven que seria quan eren joves. Alexandra Jiménez, Miki Esparbé, Isak Férriz, Bruno Sevilla i María Ribera protagonitzen aquest drama sobre l'amistat i el pas del temps.

En el marc del festival també es podran veure les primeres imatges de la pel·lícula "La sombra de la ley", dirigida per Dani de la Torre i que compta amb la participació de TV3. Aquesta producció, protagonitzada per Luis Tosar, Michelle Jenner, Vicente Romero, Ernesto Alterio, Paco Tous, Pep Tosar i Manolo Solo, se situa en la Barcelona del 1921, en un moment agitat i caòtic. Són els anys del plom, fruit dels violents enfrontaments de carrer entre buscabregues i anarquistes, amb el gangsterisme i els negocis il·legals instal·lats en la societat. En aquesta situació de disturbis i crims, Aníbal Uriarte és un policia enviat a Barcelona per col·laborar amb la comissaria local de policia en la detenció dels culpables del robatori a un tren militar.

 

La col·laboració de Catalunya Ràdio

Dins de la col·laboració entre la CCMA i el BCN Film Fest, també cal destacar la presència d'Àlex Robles entre els membres dels jurats de la secció oficial a competició del festival. Àlex Robles és director de Catalunya Música, l'emissora de música clàssica de Catalunya Ràdio, líder en el seu àmbit.

Així mateix, l'emissora musical i cultural iCat oferirà als oients la possibilitat de participar en una "Experiències iCat", el diumenge 22 d'abril, en el marc de la projecció  de la pel·lícula "Mary Shelley", que explica la història d'amor entre el poeta Percy Shelley i Mary Wollstonecraft Godwin, de 18 anys, la jove que acabaria escrivint una de les obres més importants de la literatura fantàstica de tots els temps: "Frankenstein". Tot seguit, hi haurà un col·loqui sobre el 200 aniversari d'aquesta famosa obra de Mary Shelley.

ccma.cat

Anar al contingut