Més diners pels ajuntaments per compensar la retallada dels fons d'acollida de la immigració

La consellera Capdevila diu a Catalunya Ràdio que durant la campanya electoral s'ha de parlar d'immigració però amb serenor i des del rigor.

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha avançat al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que la Generalitat posarà diners de la seva butxaca perquè els ajuntaments no pateixin tant la forta retallada dels fons estatals d'acollida de la immigració que ha fet el govern espanyol aquest any: "Nosaltres farem un esforç perquè els ajuntaments no se'n ressentin i, per tant, farem una aportació des del pressupost del mateix govern de la Generalitat, però el que sí que és evident és que les faves són comptades; per tant, si aquí poso diners, els he de treure d'una altra banda."
Capdevila també ha anunciat una nova normativa que obligarà a millorar els serveis a totes les entitats d'assistència a discapacitats: "Estem treballant amb el decret d'acreditacions i no vull renunciar a la qualitat de cap equipament; per tant, en el moment en què aquest decret estigui aprovat, totes aquestes entitats tindran un període..., nosaltres farem un Pla Renove. Un Pla Renove, si em permet. És a dir, els ajudarem per a la rehabilitació d'aquests equipaments, i qui no ho faci, tancarà." Capdevila ha afirmat que qui no compleixi aquest pla no podrà formar part de la xarxa pública de serveis socials, tot i que ha afirmat que es donarà un temps perquè tots els equipaments puguin fer la renovació.

Capdevila també ha parlat de la residència per a discapacitats mentals de la Fundació Esmen, de Barcelona. La consellera ha admès que hi ha un problema de sobreocupació i ha avançat que el Departament vol traslladar part dels usuaris a altres centres. Recordem que pares d'exinterns i extreballadors d'aquesta Fundació van denunciar a El matí de Catalunya Ràdio les males condicions de les instal·lacions.

D'altra banda, la consellera d'Acció Social i Ciutadania ha afirmat que durant la campanya electoral s'ha de parlar de la immigració amb serenor i des del rigor, i en cap cas silenciar la qüestió. Carme Capdevila ha demanat a CiU que se sumi al document elaborat pels tres partits del govern sobre com s'ha d'abordar la immigració en el debat polític: "En cap moment nosaltres volem silenciar el debat. Però sí que ho volem fer des del rigor, des de la serenor, i sobretot volem parlar de la immigració amb els reptes i oportunitats que ens aporta i aporta a la societat catalana, i, per tant, és un tema de debat electoral. Ara, CiU busca excuses: primer són excuses que se sent ofesa, després són altres excuses; però ells, insisteixo, van signar el pacte nacional [per la immigració] i van signar aquesta mesura." Capdevila també ha afirmat que el document del tripartit sobre immigració no vol posar sordina al debat, com ha afirmat el secretari general adjunt de CiU, Felip Puig: "Jo li recomano al senyor Felip Puig que es llegeixi, si us plau, el contingut d'aquest document i veurà que no és per posar cap sordina sinó tot el contrari, parlar d'immigració, perquè, insisteixo, se n'ha de parlar i se n'ha de parlar a fons."

catradio.cat

Per escoltar l'entrevista sencera, clica el següent linK:

http://www.youtube.com/watch?v=1RYgUnxfm4g
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut