Xavier Graset dirigeix i presenta el programa "Més 324"
Xavier Graset dirigeix i presenta el programa "Més 324"
Dilluns, a les 22.05

"Més 324" celebra 1.000 programes com a referent informatiu d'anàlisi nocturn

Dilluns, a partir de les 22.05, el programa "Més 324" arriba a l'edició número 1000, després de sis anys d'emissions, en què s'ha convertit en un referent d'opinió política i debat d'actualitat. Aquesta temporada, gairebé 3,5 milions d'espectadors han vist en algun moment l'espai informatiu i d'anàlisi, dirigit i presentat per Xavier Graset, que s'emet de dilluns a divendres al 3/24 i després es pot tornar a veure a TV3.

Com cada nit, després de l'emissió del "TN vespre" al 3/24, dilluns començarà una altra edició del "Més 324", amb Xavier Graset. Aquest dilluns, però, serà un dia especial perquè l'equip del programa bufarà les espelmes de les 1.000 edicions amb un pastís que prepara Cristian Escribà. El compartiran amb els tertulians Joan Queralt, Josep Lluís Martí i Maria Vila, i amb els convidats de la nit, Erri de Luca, Eduard Soler, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo.

Al capdavant del programa, Xavier Graset es mostra satisfet i agraït amb tothom qui fa possible que el "Més 324" sigui un referent dels espais d'opinió política i de debat d'actualitat: "Em sembla que podem estar molt contents perquè amb l'esforç de tots plegats hem aconseguit ser humilment un referent nocturn, un complement, una oferta d'opinió, de pensament, d'idees, de mirades, sempre amb el desig que siguin millors i que siguin com a mínim mil més. Gràcies".

 

Bones audiències

Aquesta referència informativa del "Més 3/24" va acompanyada de bons resultats d'audiència: aquesta temporada, cada dia una mitjana de 191.000 persones veuen el programa al canal 3/24, i en total, fins ara 3.424.000 espectadors han vist el "Més 324", almenys durant un minut, al 3/24 i TV3. El programa va fer molt bones audiències durant les temporades 2017-18 i 2018-19, amb la cobertura del referèndum i el judici del procés. El millor resultat, el va obtenir el 3 d'octubre del 2017, amb l'emissió en simultani per TV3, 33, 3/24 i Esport3, amb una audiència mitjana de 810.000 espectadors i un 25,4% de quota.

Pel que fa a les audiències digitals, des de l'estrena del programa, s'han fet prop de 7 milions de reproduccions de vídeo per internet. La temporada 2018-19 va ser la que va tenir més reproduccions de vídeo, amb gairebé 2 milions. El dia amb més audiència en directe als mitjans digitals va ser el 17 d'octubre del 2019, la setmana de la publicació de la sentència del procés, amb més de 61.500 usuaris únics. I el vídeo més vist a la carta en tot aquest temps ha estat el del trasllat dels presos des de l'Audiència Nacional a la presó d'Estremera, amb prop de 28.000 reproduccions.

El "Més 324" també obté bones dades de qualitat, amb una valoració de 8,5, segons el panel de GfK. Els espectadors el recomanarien amb un 8,4 sobre 10 i el 86% estan d'acord amb el fet que és un programa de molta qualitat.

 

Actualitat política i cultural

El "Més 324" és un programa que pivota sobre dues expressions de la paraula: oral i escrita, amb la tertúlia i amb la reflexió que aporten amb les seves obres escriptors, poetes, filòsofs, historiadors, assagistes, músics i pintors a les entrevistes que tanquen el programa. Així ho explica el mateix Graset: "Fem el programa amb el dia a dia, pensant sempre que amb aquells quatre vímets de l'actualitat més forts, l'actualitat política i al final l'actualitat cultural, especialment de llibres, construïm un cistell que té l'única pretensió que ajudi a reflexionar, a anar més enllà d'aquesta informació que ens passa pel damunt tantes i tantes hores del dia".

En cada programa hi ha una o dues entrevistes polítiques o d'actualitat i una de cultural, a més de la part de debat o tertúlia, que busca l'anàlisi i el contrapunt sobre els fets del dia. Els protagonistes de la nit de dilluns en són una mostra: amb el poeta i escriptor italià Erri de Luca, el programa conversarà al voltant del seu llibre "Impossible"; també aprofundirà en els deu temes que marcaran l'agenda internacional amb l'autor del document "El món el 2021", l'investigador del CIDOB Eduard Soler, i parlarà amb els autors de la "Guia de vins de Catalunya i Rosselló", Jordi Alcover i Sílvia Naranjo.

 

Edicions especials

El "Més 324" també s'adapta a les cobertures informatives especials, sobretot d'última hora, per algun fet noticiable que ho ha requerit, amb edicions que s'han emès conjuntament per TV3 i el 3/24. És el cas dels especials emesos el 2020: el 16 de gener, sobre el Parlament Europeu, amb 247.000 espectadors i una quota de l'11,2%; el 21 i 22 de gener, sobre els efectes del temporal Gloria, amb 234.000 i 196.000 espectadors, i un 12,4 i un 10,6% de quota, i el 21 d'octubre, sobre el judici al major Trapero, amb 218.000 espectadors i una quota del 10,5%.

 

L'equip del programa

"Sempre diem que el "Més 324" és la millor hora del dia, per a mi i per a tots els que hi treballen i que hi han treballat", diu Xavier Graset, que agraeix a l'equip que fa possible el programa, actualment format per Joan Pavia i Ignasi Portolà a la realització, Josep Miquel Bolló a l'edició, Anselm Roig als guions, i Mia de Ribot, Marta Jérez i Magdalena Bernaus a la producció.

Durant els sis anys d'emissió, també han passat pel programa Josep Noguer, Miquel Moreno, Jordi Mas, Josep M. Fernàndez, Josep Surroca,  Lluís Palma, Xavier Castillo, Joan Bonet, Anna Maria Bordas, Marta Bagà, Anna Poch, Eva Varas, Lluís Ribera, Lluís Armengol, Fede Rovira, Tona Arbiol, Joan Bastida, Montse Trillo, Xavier Rabella, Marc Ferro, Ramon Montesinos, Àlex Oliva, Xavier Lorente, Joan Anton Sagols, Xavi Figueras i Jordi Ramos, amb el suport de l'equip de nit i de tots els departaments de TV3.

El programa "Més 324" és un espai de debat que s'emet de dilluns a divendres, de 22.05 a 23.30, al canal 3/24, i que es pot tornar a veure a partir de les 00.00 a TV3.
 

tv3.cat/mes324
twitter.com/mes_324

Anar al contingut