Diumenge, a les 21.55

"Mercats oberts", diumenge, 4 de febrer, a "30 minuts"

Diumenge 4 de febrer, a les 21.55, "30 minuts" estrenarà la producció "Mercats oberts" on, a partir de l'exemple representatiu de quatre mercats de Barcelona (Sant Antoni, Sants, la Mercè i la Boqueria) s'analitzarà com s'enfronten als canvis de costums aquests equipaments essencials de la cultura de la ciutat.

Quan falten pocs mesos perquè obri el nou mercat de Sant Antoni, després de més de 8 anys de reforma, "30 minuts" es pregunta per la realitat dels mercats municipals de Barcelona. Un model de xarxa que és únic al món, amb 39 mercats alimentaris repartits als 10 districtes de la ciutat.

"Mercats oberts" s'endinsa en l'exemple representatiu de quatre mercats de Barcelona, el de Sant Antoni, que obrirà aquesta primavera després d'una ambiciosa reforma, el de Sants, el de la Mercè –a Nou Barris– i, és clar, el de la Boqueria, que als mateixos reptes que qualsevol altre mercat, hi afegeix els problemes derivats de l'afluència massiva de visitants.

Com s'enfronten als canvis de costums? En tot cas, els mercats segueixen sent un mirall de la societat com han estat sempre aquests equipaments essencials en la nostra cultura.

I, sobretot, tenen futur?

Un reportatge de Tana Collados i Víctor Díaz / Imatge: Carles de la Encarnación / Producció: Jèssica Montaner / Muntatge: Moisès Casanovas

tv3.cat/30minuts
facebook.com/30minuts
twitter.com/30minuts

Sant Joan Despí, 1 de febrer del 2018