Manel Alías i Montse Virgili.
Manel Alías i Montse Virgili.

Manel Alías serà el nou editor i presentador del "Catalunya nit" de Catalunya Ràdio i "Les dones i els dies", amb Montse Virgili, s'incorporarà a la graella diària

Manel Alías, corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Rússia del 2015 i el 2021, serà l'editor i presentador del "Catalunya nit" la pròxima temporada. L'espai informatiu nocturn de Catalunya Ràdio, que s'emetrà de 22.00 a 23.00, farà una aposta pel reportatge, la reflexió i el periodisme d'autor. D'altra banda, el programa "Les dones i els dies", amb Montse Virgili, s'incorporarà a la graella diària de l'emissora, de 23.00 a 00.00

Manel Alias serà l'encarregat d'editar i presentar el "Catalunya nit" de Catalunya Ràdio a partir del 4 de setembre, de dilluns a divendres de 22.00 a 23.00. Serà un programa informatiu diari que tindrà l'objectiu de donar la volta a la informació de la jornada, tot posant l'accent en el periodisme d'autor i en els gèneres del reportatge i de la reflexió.  

Trajectòria professional de Manel Alías 

Manel Alías Tort (Berga, 1977) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UAB i des del 2001 ha estat periodista a Televisió de Catalunya. Ha treballat en programes com l'"InfoK" i "La nit al dia", així com als serveis informatius de TV3, on es va especialitzar en temes d'educació. 

Entre el 2015 i el 2021 va ser corresponsal de TV3 i de Catalunya Ràdio a Rússia i ha estat enviat especial pels mateixos canals a la guerra d'Ucraïna. Ha realitzat quatre "30 minuts" i ha escrit dos llibres: "Rússia, l'escenari més gran del món" (2021) i "L'última victòria de l'URSS" (2022). A més, és el creador del podcast de Catalunya Ràdio "Parem l'antena" estrenat aquest any.  

Alías ha rebut diversos guardons durant la seva trajectòria professional. És Premi Nacional de Periodisme i Mitjans de Comunicació 2022, ex aequo amb tots els periodistes, càmeres i professionals de la informació que han cobert la guerra d'Ucraïna pels mitjans catalans. Segons el jurat, "els seus reportatges i cròniques han esdevingut un referent indispensable per a la ciutadania de Catalunya a l'hora d'informar-se sobre aquest conflicte. Pel seu compromís amb la informació, per les seves cròniques, en què dona veu i visibilitza històries humanes més enllà de les fonts oficials, i per treballar tenint en compte la perspectiva de gènere i la defensa dels drets humans". 

"Les dones i els dies", de dilluns a divendres 

D'altra banda, "Les dones i els dies", que fins ara s'emetia les nits de dissabte a diumenge a les 00.05, passarà a formar part de la graella diària de Catalunya Ràdio, de dilluns a divendres de 23.00 a 00.00. Amb el nou format, el programa podrà donar una mirada més àmplia que amb la periodicitat setmanal, tot mantenint el feminisme com el seu eix vertebrador. Continuarà abastant la cultura underground amb la mirada femenina que li dona l'essència i, en ser diari, es podrà centrar en més temes d'actualitat. 

El programa de Catalunya Ràdio "Les dones i els dies", dirigit i presentat per Montse Virgili, s'emet des del setembre del 2019 amb l'objectiu de posar en relleu les dones de diferents àmbits i èpoques, per combatre, així, la seva invisibilitat. Fa pocs mesos, l'espai radiofònic va ser guardonat amb el Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere 2022. 

Anar al contingut