Lluís Gavaldà: "'El Celobert" és tornar-se a enamorar de les cançons que ens han acompanyat tota la vida"

Es presenta el nou programa de TV3, "El Celobert", un espai que s'estrenarà la nit de diumenge, 24 de març, a les 23.40, en què Lluís Gavaldà explora allò que diuen realment les cançons de tota la vida, explicant-ne l'argument, el context en què van ser concebudes i la personalitat de l'artista que les va crear.

Aquesta tarda s'ha presentat l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona la versió televisiva d'"El Celobert", després de més de 800 emissions a iCat. En el nou programa de les nits de diumenges a TV3, Lluís Gavaldà explora, en tretze episodis temàtics, què diuen realment les cançons.

A l'acte han assistit Vicent Sanchis, director de TV3; Lluís Gavaldà, presentador i codirector d'"El Celobert"; Jordi Campàs, codirector del programa, i Carles Aledo, director d'iCat.

Vincent Sanchis, director de TV3, ha confessat que el nou espai de TV3 li fa "il·lusió perquè la música és sempre una assignatura pendent i amb "El Celobert" anem fent camí". "El programa és també una obligació perquè parla d'un col·lectiu que sempre reclama més espai a la televisió", ha afegit.

Carles Aledo, director d'iCat, ha recordat la llarga trajectòria del programa al canal de música i cultura de Catalunya Ràdio, i ha destacat que "es tracta, sobretot, d'un espai de cultura musical fet a la manera d'iCat, directa i planera, i la clau és com ho explica el Lluís, que transmet la seva passió per la música als oients".

Jordi Campàs, codirector del programa, ha recordat com va néixer el programa, fa tres anys, quan ell i el realitzador, Sergi Giménez, "viatjàvem junts, fent un documental per TV3 i escoltàvem el podcast del programa al cotxe", fins que un dia van coincidir en què el programa d'iCat podria ser un bon programa de televisió.

Lluís Gavaldà, presentador i codirector d' "El Celobert", ha explicat que la filosofia de l'espai "és tornar-se a enamorar d'aquelles cançons que ens han acompanyat tota la vida". I ha destacat que la clau "és l'entusiasme de l'equip que l'ha fet, gent de TV3 amb molt de talent, molta professionalitat i molta generositat".

Gavaldà ha aprofitat per recordar que el programa també és "l'excusa perquè el gran planter de grups catalans d'ara tinguin aparador per mostrar el seu talent fent versions en català de les cançons de sempre adaptades al seu estil musical".

 

El concert a la Sala Gran

 

Després de la roda de premsa ha tingut lloc a la Sala Gran l'actuació de quatre grups que intervenen en alguns capítols d'"El Celobert": Núria Graham, Marion Harper, Pavvla i Trau, aquest últim acompanyat de Lluís Gavaldà.

 

catradio/elcelobert

facebook.com/elcelobert

twitter.com/elcelobert

instagram.com/elcelobert

 

Anar al contingut