Lildami i Rigoberta Bandini firmen les millors cançons del 2022 pels oients d'iCat

iCat ha fet públiques avui les llistes de les millors cançons publicades per l'escena catalana durant el 2022. Des de l'1 de desembre, els oients podien votar dues seleccions de 30 temes musicals diferents: una, de cançons cantades en català, i una altra, de cançons cantades en altres llengües. "Supermercat", de Lildami, i "Ay mamá", de Rigoberta Bandini, han estat les escollides, respectivament.

El pop guanya per golejada. En la categoria de cançons cantades en català, la història d'amor de "Supermercat" de Lildami ocupa el primer lloc en les preferències dels oients d'iCat, mentre que "Ay mamá", de Rigoberta Bandini, es corona com la favorita de les cançons catalanes cantades en altres idiomes, en aquest cas per segona vegada: "Perra" va ser la cançó més votada en la seva categoria l'any passat. 

Per darrere de Lildami, les cançons amb més vots són "Oh la la", dels recuperats Antònia Font, i "Ulls com piscines", d'Els Pets, dos clàssics atemporals i intergeneracionals. I, a poca distància de Rigoberta Bandini, se situen Rosalía i el seu "Despechá", i "Barcelona", de Miki Núñez. 

D'aquesta manera, si el 2021 es va tancar amb l'elecció de dues cançons sobre la igualtat i contra els prejudicis ("L'Eva i la Jana", de Ginestà, i "Perra", de Rigoberta Bandini), en les mateixes dates del 2022 han destacat temes musicals d'amor i feminisme que ballen amb la mateixa intensitat: el pop urbà de Lildami i el pop barroc de Rigoberta.  

Les votacions s'han portat a terme a través del web d'iCat des de l'1 de desembre fins avui al matí. Entre tots els participants s'ha sortejat un abonament doble per al Festival Cruïlla 2023, que ha estat per a Sílvia Canto Carrete. 

Aquest ha estat el top 10 de cançons de l'escena catalana 2022, segons els oients d'iCat: 

Millor cançó en català

1- Lildami - "Supermercat" 
2- Antònia Font - "Oh la la" 
3- Els Pets - "Ulls com piscines" 
4- Julieta & Figa Flawas - "Secr3t" 
5- Alizzz - "Que pasa nen" 
6- Els Catarres - "Haurà valgut la pena viure" 
7- The Tyets - "De l'1 al què" 
8- Pau Vallvé - "Això ja està" 
9- Mishima - "Cotó" 
10- Ginestà - "Lúltim ball" 

Millor cançó altres llengües 

1- Rigoberta Bandini - "Ay mamá" 
2- Rosalía - "Despechá" 
3- Miki Núñez - "Barcelona" 
4- La Casa Azul - "No hay futuro" 
5- Clara Peya & Rodrigo Cuevas & Bozo Vreco - "Agua en el pulmón" 
6- Delafé y Las Flores Azules - "Aquí y ahora" 
7- Núria Graham - "Yes it's me, the goldfish!" 
8- Stay Homas - "Here2play" 
9- Carlota Flâneur - "Alive at the same time" 
10- Queralt Lahoz - "En otro lugar" 

 

Anar al contingut