Les graelles TV3 i Catalunya Ràdio s'omplen del #somdones

La setmana del 8 al 14 i sota el lema #somdones, els mitjans de la CCMA es tornen a omplir de programes especials i continguts centrats en la temàtica de les dones. Amb una campanya plena de rostres femenins, una petita mostra de la gran varietat existent i en què es pintarà la programació de lila, un any més.

Som lluita. Som superació. Som revolta.
Som les que veus, les que hi seran, i les que ja no hi són.
Som llum. Som les que volem ser. Som tu i jo.

TV3 i Catalunya Ràdio fan una campanya corporativa i conjunta. Una campanya universal i inclusiva. On, tot i fer referència a les dones, es vol arribar a tots els àmbits i implicar tant dones com homes, ja que és una realitat que afecta a tothom. Es busca la implicació de tots i fer visible aquesta "igualtat" tan reivindicada i des de tots els punts de vista.

Una campanya solidària, i igualitària, que lluita contra la discriminació, ja sigui de gènere o raça, on es busca una certa diversificació de dones, de diferents "tipologies": joves, grans, lluitadores, trans...

Justícia, igualtat, solidaritat i una reivindicació universal que afecta a tothom #somdones.

A TV3, com a la resta de canals: el 33, el super3 o Esport 3, centraran la seva programació en les dones. Tots els programes en directe com "Preguntes freqüents", que entrevistaran la ministra d'Igualtat, Irene Montero; "Els matins", "Planta Baixa", "Tot es mou", entre altres, emetran continguts específics.

Del 7 al 14 de febrer, els telenotícies posaran la mirada en l'impacte de gènere en la crisi de la Covid-19, en què les dones són les més castigades. El "Més 324" se suma a la Setmana de les Dones amb entrevistes a escriptores que presentaran els seus llibres al programa de Xavier Graset.

El dilluns 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a les 21.55, TV3 estrena la coproducció "Frederica Montseny, la dona que parla", una pel·lícula que narra la vida de la líder anarquista, que va ser la primera dona ministra a la història d'Europa. S'estrenarà simultàniament a les
televisions públiques de Catalunya, el País Valencià i les illes Balears.

El mateix dilluns s'estrenarà conjuntament a TV3, el 33 i mitjans digitals la sèrie "X", una comèdia multiplataforma on la Mònica i la Marina posen en qüestió, a través de la ficció i la realitat actual, el món patriarcal en el qual els ha tocat viure. Després la sèrie, de deu capítols, s'emetrà pel 33.

El mes de març, amb motiu de la celebració de la Setmana de les Dones, el programa "Sense ficció" farà una programació especial amb l'emissió de vuit documentals centrats en temàtiques diverses relacionades amb la dona. Una programació que arrencarà el 9 de març amb l'estrena de "La Gemma té un pla", que explica la història d'una infermera catalana que posa en perill la seva vida intentant travessar en cotxe les fronteres dels Balcans amb una família de refugiats afganesos de manera clandestina, i de "Comandant Arian", la lluita de tres anys d'una
comandant al capdavant d'un batalló de dones que combaten l'Estat Islàmic al front de la guerra de Síria.

Al 33 es podran trobar històries de dones en forma de documental a "Singled (out)", "Les resilients" i "Les dones a l'espai".

TV3 i el 33 recuperaran coproduccions de TV3 com "La llum d'Elna", "La dona del segle", "La Xirgu" o "Concepción Arenal, la visitadora de presons".

Catalunya Ràdio celebra la Setmana de les Dones, del 8 al 14 de març, amb una sèrie de continguts transversals i especialitzats que tenen la dona com a eix central. Així, els grans magazíns diaris i setmanals: "El matí de Catalunya Les graelles TV3 i Catalunya Ràdio s'omplen del "Som dones" Ràdio", "Estat de gràcia", "Adolescents XL", "La Nit dels ignorants" i "El suplement", a més dels espais d'entreteniment com "El búnquer" i els programes temàtics de l'emissora: "La finestra indiscreta", "Solidaris", "Ciutat Maragda", "Un restaurant caníbal a Berlín" obriran els focus a
qüestions sobre la realitat de les dones en els diferents àmbits de la vida quotidiana, de la vida social, de l'àmbit laboral i el de la família. A més del programa setmanal especialitzat en aquesta temàtica i dirigit per Montse Virgili, "Les dones i els dies".

Els serveis informatius, el departament d'esports, iCat i Catalunya Música també treballar continguts específics al llarg de tota la setmana de
la dona.

Al canal Super3, el programa "Una mà de contes" ha produït noves històries per promoure i estimular l'empoderament de les nenes davant l'accés al coneixement científic i tecnològic.

L'"InfoK", l'informatiu juvenil del Super3, explicarà per què el Dia de les Dones és el 8 de març; l'origen de les reivindicacions:les sufragistes, i d'on venen el llaç lila i el cartell típic de la noia amb el braç alçat.

Diumenge 7, el programa "Rat Rank" se suma a la celebració del dia de les dones amb l'estrena una llista de videoclips dedicat a les noies i les dones.

Aquesta temporada Esport3 referma el seu compromís amb l'esport femení, especialment amb el futbol. Una aposta de fa anys, que aquesta setmana té el seu plat fort amb la jornada dels partits de tornada de vuitens de final de la Champions. Dimecres dia 10, a les 15.55, el FC Barcelona jugarà al camp del Fortuna Hjörring, de Dinamarca. Esport3 transmetrà el partit en directe, amb una programació especial i el programa "Women Champions League" en acabar el matx. A més del partit del Barça, a les 18.15 també oferirà en directe l'enfrontament entre el Bayern de Munic i el BIIK-Kazygurt.

Es podrà trobar tota la informació de la Setmana de les Dones a tv3.cat/somdones i catradio.cat/somdones.

També amb l'etiqueta #somdones.

Anar al contingut