Diumenge, 28 de maig, durant tot el dia

Les eleccions del 28M arriben amb la cobertura més àmplia de la història de TV3 i Catalunya Ràdio

Els 947 municipis de Catalunya disposaran a l'instant d'una notícia completa elaborada de manera automàtica al 324.cat, amb els principals elements informatius dels resultats de les eleccions

Diumenge, 28 de maig, TV3 i Catalunya Ràdio oferiran una àmplia cobertura de tota la jornada electoral. Després del seguiment de la campanya, amb els debats i les entrevistes als candidats, el dia de les eleccions arribarà amb la cobertura més àmplia de la història, amb més dades, més anàlisi i més innovació per informar dels resultats de les eleccions municipals i al Conselh Generau d'Aran.

Més desplegament territorial i digital durant tot el dia a TV3, Catalunya Ràdio i el 324.cat, que oferirà més dades municipi a municipi, amb l'anàlisi corresponent, amb un format més innovador. L'estrena d'un plató híbrid amb nous escenaris gràfics serà una de les apostes de la nit televisiva.

 

Les eleccions a TV3

Més territori i més anàlisi amb nous escenaris i nous gràfics

La informació sobre la jornada electoral començarà a les 8.00 amb programació simultània per TV3 i el canal informatiu 3/24, "E23: Les votacions", amb connexions amb gran part de la geografia catalana per seguir l'inici de la jornada, comprovar que tots els col·legis obren amb normalitat, donar les primeres dades de participació i viure en directe les votacions dels principals candidats. Aquest especial sobre les votacions es farà fins a les 14.30, quan donarà pas a una edició especial del "TN migdia cap de setmana", centrada en la jornada electoral.

A partir de les 17.45, tornarà la informació electoral conjunta a TV3 i el 3/24, amb l'espai "E23: Avanç informatiu", on s'actualitzaran les dades de participació.

Encarant la recta final de les votacions, a les 18.30 començarà "E23: El compte enrere" cap a la nit electoral, la programació especial que presentaran Toni Cruanyes i Ariadna Oltra a la taula d'analistes; Núria Solé, Pere Bosch i Xavi Coral als gràfics, i Marta Carreras al control de xarxes.

A les 19.40 arribarà el moment de descobrir els primers pronòstics de la jornada, a "E23: El sondeig", amb les dades d'una enquesta pròpia elaborada per GAD3 per a Catalunya Ràdio i TV3, que oferiran la projecció dels guanyadors i els resultats als ajuntaments de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona, i un avanç del sondeig de la Forta per a les eleccions autonòmiques.

L'especial de la nit electoral continuarà amb "E23: Els resultats" a les 20.45, amb "E23: Les reaccions" a les 22.25 i arribarà al tram final a les 00.05 amb "E23: L'anàlisi".

Durant tota la programació, hi haurà més punts de connexió en directe que mai per viure l'emoció del recompte i les reaccions dels guanyadors a totes les seus electorals de Barcelona, a les principals capitals de Catalunya, a totes les vegueries i en més ciutats que mai.

Com a novetat més destacada, per primera vegada, la nit electoral es farà en un plató híbrid, mig real i mig virtual, amb sis presentadors i una quinzena d'analistes, on es desplegarà un espai de gràfics virtuals amb realitat augmentada. En aquest nou escenari gràfic, el plató virtual estrenarà una construcció espectacular amb realitat augmentada de les places de Sant Jaume de Barcelona, de la Paeria de Lleida, de la Font de Tarragona i del Vi de Girona, on es projectaran els resultats del sondeig i les dades del recompte de les quatre capitals. Aquests resultats també es mostraran en una versió hiperrealista dels salons de plens respectius.

 

Les eleccions a Catalunya Ràdio

Més connexions i més anàlisi

Els Serveis Informatius de Catalunya Ràdio faran el seguiment de la jornada, des de l'obertura dels col·legis electorals a les 9.00, connectant amb les principals ciutats del país i amb una atenció especial a la capital, Barcelona, així com al País Valencià, les Illes i Madrid. Durant tot el dia, s'informarà als butlletins horaris i a Catalunya Informació.

"El suplement", amb Roger Escapa, oferirà un especial eleccions, que començarà connectant amb la constitució de les meses i l'obertura dels col·legis arreu del territori. La tertúlia serà política amb els periodistes Núria Orriols, Oriol March, Ana Pardo de Vera i l'advocat penalista Marc Molins. Durant el programa, Escapa conversarà amb María Martín Revuelta, directora de comunicació de GAD3, empresa encarregada de l'elaboració del sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio. Amb el periodista Joan Botta, subeditor del "Catalunya migdia", analitzaran les ciutats decisives, els punts forts i importància d'aquestes eleccions municipals. Raül Flores presentarà "Cruïlles", una sèrie de reportatges que posen la lupa en les preocupacions locals i que ajuden a entendre millor quins resultats hi pot haver aquest diumenge. Finalment, Roger Mas i David Carabén amenitzaran la jornada electoral amb cançons sobre ajuntaments i governs locals.

La informació de tot el matí quedarà recollida al "Catalunya migdia", amb Neus Bonet, a les 14.00. I al vespre, a partir de les 19.00, començarà el programa especial de les eleccions, presentat per Laura Rosel i Joan Botta, que farà el seguiment de l'escrutini i analitzarà amb els especialistes el panorama polític que sortirà de les urnes. A les 20.00, es donarà a conèixer el sondeig de GAD3 per a Catalunya Ràdio i TV3 sobre les quatre capitals catalanes, entre altres punts d'interès informatiu. A mesura que avanci l'escrutini, l'especial anirà informant dels resultats i els analitzarà, des de les seus dels principals partits catalans i des de diferents punts del territori, amb l'ajuda de les delegades i delegat territorials de Catalunya Ràdio a Girona, Lleida i Tarragona. I també des de València, Palma i Madrid.

 

Les eleccions al 324.cat

Més dades i més anàlisi amb més innovació digital

La cobertura digital d'aquestes eleccions serà la més completa de la història, a través del 324.cat, que permetrà seguir el recompte municipi a municipi, amb més dades en directe, més anàlisi i més context. El portal de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio aprofundirà en un dels elements d'innovació de servei públic estrenat en eleccions anteriors, que aposta per una edició renovada de l'elaboració automatitzada de notícies. 

D'aquesta manera, els 947 municipis de Catalunya disposaran d'una pàgina web específica on es podran consultar a l'instant no només els resultats, que ja es podia fer en anteriors comicis, sinó també una notícia completa elaborada de manera automàtica amb els principals elements informatius dels resultats de les eleccions. En total, seran 947 notícies elaborades automàticament mitjançant algoritmes. A més, per primer cop també, tots els ciutadans de cada municipi podran saber els noms dels regidors escollits a cada consistori i disposaran d'un "pactòmetre" local, que permetrà fer escenaris de pactes possibles en el cas que la nit electoral no acabi amb una candidatura amb majoria absoluta. 

A més, amb els resultats a la mà, el portal de notícies publicarà mapes interactius que analitzaran els resultats municipi a municipi i en algunes poblacions carrer a carrer. 

Fins diumenge, tota la informació sobre les eleccions municipals es pot continuar seguint als programes informatius de TV3 i Catalunya Ràdio, i a la pàgina web especial dedicada als comicis: 324.cat/eleccions. 

 

324.cat/eleccions

Anar al contingut