Laura Rosel, per la seva tasca al capdavant de "Preguntes freqüents", i el programa "Polònia", Premis Zoom Formats TV

La 16a edició del Zoom, Festival Internacional de Ficció Televisiva, que se celebrarà del 20 al 25 de novembre, ha avançat alguns dels premis que es lliuraran en aquesta edició. Laura Rosel, per la seva feina al capdavant de "Preguntes freqüents" i el programa de sàtira política "Polònia" seran dos dels guardonats amb els Premis Zoom Formats TV. El certamen, que se celebrarà a Igualada i Barcelona, atorgarà un total de 15 guardons, dividits en 8 categories.

A més, l'actriu Candela Serrat rebrà el Premi Zoom Auguri Sita Mur. Precisament el Festival Internacional de Ficció Televisiva estrenarà la TV movie "Cançó per a tu", una coproducció de TV3 dirigida per Oriol Ferrer i en què comparteix protagonisme amb Nao Albet i Félix Herzog.

La periodista i presentadora del "Preguntes freqüents", Laura Rosel, i el programa de sàtira política "Polònia" són dos dels noms guardonats amb els Premis Zoom Formats TV en la categoria de Millor Conducció de Programa i de Millor Format Consolidat.

Laura Rosel, que compta amb una dilatada carrera professional a la ràdio i la televisió com a conductora d'informatius i programes d'entreteniment, serà guardonada amb el Premi Zoom Formats a la Millor Conducció de Programa per la seva tasca al capdavant del programa informatiu d'anàlisi "Preguntes freqüents" deTV3. El programa de TV3 té per objectiu entretenir i debatre els temes d'actualitat que es generen durant la setmana. Des del gener d'aquest any, Laura Rosel busca les claus de l'actualitat, en directe, amb l'ajuda de les veus més diverses de polítics, periodistes i opinadors. "Preguntes freqüents" és, des que es va estrenar, un programa referent i líder de la seva franja, els dissabtes.

El programa de sàtira política "Polònia" s'endurà el  Premi Zoom Formats al Millor Format Consolidat. Estrenat l'any 2006 sota la producció de Minoria Absoluta, "Polònia" ha aconseguit liderar el "prime time" de les nits de dijous a Catalunya. Més de 250 personatges del panorama polític i social, nacional i internacional han estat parodiats a Polònia. El programa ha aconseguit reunir un gran nombre d'imitadors i, sovint, també d'imitats. Un format d'humor i sàtira política que ha sabut captar i retratar l'actualitat política amb frescor, i que ha esdevingut un referent a la televisió i una cita setmanal per a molts espectadors.

El Premi Auguri Sita Murt, dedicat a les joves promeses de l'ofici, el rebrà l'actriu catalana Candela Serrat. Serrat va debutar l'any 2013 amb la sèrie "La Riera". Recentment ha rodat la coproducció de TV3 "Cançó per a tu" al costat de Nao Albet i Félix Herzog, que aquest any es projectarà dins del Zoom Festival.

Del 20 al 25 de novembre tindrà lloc la 16a edició del Zoom, Festival Internacional de Ficció Televisiva. Una cita imperdible per a tots els amants de la ficció per a televisió de Catalunya, de l'estat espanyol i d'arreu del món. El certamen, que se celebrarà a Igualada i Barcelona, atorgarà un total de 15 guardons, dividits en 8 categories.

A més, el "late show" "La resistencia" rebrà el Premi Zoom Formats TV al Millor Nou Format; i la cadena pública cultural i europea ARTE i la periodista i presentadora Mercedes Milà seran reconeguts amb els Premis d'Honor del certamen. 

El premi Zoom Formats a la Millor Conducció per a Laura Rosel s'entregarà el dimarts dia 20 de novembre, la resta durant la cloenda de la 16a edició del festival, que tindrà lloc el dissabte 24 de novembre, a les 21.30, al teatre de l'Ateneu Igualadí.

La resta de premis, així com la programació del certamen d'enguany, s'anunciaran en les pròximes setmanes.

El Festival Zoom

El Zoom Festival va néixer a Igualada l'any 2003 com a aparador de les pel·lícules realitzades per a la televisió, un gènere poc valorat a principis dels anys 2000. El salt qualitatiu de les sèries i les minisèries i el fort augment d'espectadors, sobretot per la influència de la producció americana, ha revaloritzat aquest gènere fins a arribar al nivell de la bona cinematografia. Al llarg dels seus 16 anys de vida, el Festival Zoom ha viscut aquest gran canvi i ha evolucionat a mesura que ho ha fet el sector de la ficció televisiva. El Zoom va ser el primer festival de l'estat espanyol que va apostar pel cinema per a la petita pantalla. Actualment s'ha convertit en un festival de prestigi per a la indústria i en una cita indispensable per als amants de la ficció.

El festival és una iniciativa organitzada per l'Ateneu Igualadí i compta amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, Diputació de Barcelona, Departament Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tv3.cat/preguntesfrequents

facebook.com/FAQSTV3

twitter.com/FAQSTV3

instagram.com/FAQSTV3

 

tv3.cat/polonia

facebook.com/polonia

twitter.com/poloniatv3

youtube.com/polonia

Anar al contingut