Dijous, a les 23.30

La tornada a la rutina, al primer capítol de la nova temporada de "Quan arribin els marcians"

Demà, a les 23.40, TV3 emetrà el primer capítol de la nova temporada de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. En aquest primer capítol es pregunten les virtuts i els inconvenients de tornar a la rutina, els d'afrontar nous reptes, i també abdueix el músic Joan Garriga

Als humans els costa molt tornar al dia a dia després de l'estiu. Però hi ha objectes quotidians que els fan aquest retorn més fàcil. A l'exposició "Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural", s'hi pot descobrir la importància del disseny en els objectes més mundans. El seu comissari i conservador, Rossend Casanova, explica els perquès. La vida quotidiana també és inspiradora per a un escriptor com Juan José Millás, que ha escrit "La vida a ratos" en forma de diari. Millás confessa que, per ell, el més literari són els detalls de cada dia i també admet que li encanta la paraula "rutina" i que sense ella no sabria viure. La directora de cinema Neus Ballús, immersa en el seu nou projecte, explica que la seva font d'inspiració principal per fer pel·lícules és el dia a dia de la gent normal i corrent. Ha estat el seu mètode a "La plaga", "El viatge de la Marta" ("Staff Only"), que s'estrena el 25 d'octubre, i també a "Sis dies corrents", en què explicarà el dia a dia de tres lampistes. Aquest últim film s'estrenarà l'any que ve.

Reprendre l'activitat diària habitual, després de deixar enrere el període de vacances, porta molts humans a caure en un cert grau de tristor. Però no tots els terrícoles pateixen aquesta epidèmia d'ànim baix. Molts dels qui aquest setembre comencen una nova etapa tenen ganes d'encetar la nova rutina. Entre ells hi ha el nou director del Teatre Lliure, Juan Carlos Martel Bayod, qui inaugura la seva primera programació al capdavant de la institució la setmana que ve. Una altra debutant en el càrrec, Anna Giribet, acaba de tancar la primera Fira Tàrrega que ha dirigit. I Martina Roura Font és una actriu que acaba d'incorporar-se al repartiment de la sèrie diària de TV3, "Com si fos ahir", amb un nou personatge. A tots tres els ha acompanyat Jofre Font per comprovar com la rutina també pot agafar-se amb ganes i ser il·lusionant, sobretot quan és nova.

Aquest cap de setmana Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic actuarà al Mercat de Música Viva de Vic i a les Festes de La Mercè presentant el seu últim treball, "Nocturns de vetlla i revetlla". Abans, els marcians han volgut abduir-lo per conèixer de prop els espècimens humans anomenats "rumbers", també, com funciona un instrument anomenat acordió i esbrinar per què es concentren tants músics aquesta setmana a Vic.

Per acabar el programa, la secció "Cap de setmana a la Terra" fa un seguit de propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, puguin triar. Aquesta setmana, les propostes són: l'exposició "Maria del Mar Bonet als ulls de Toni Catany", al Palau Robert de Barcelona; TNT. Terrassa Noves Tendències, a Terrassa: la conferència de l'escriptor James Ellroy "Los Angeles: el passat, demà", al CaixaForum de Barcelona, i l'estrena de la pel·lícula "Astra".

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, és un lloc des d'on es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I n'estem convençuts: la cultura és a tot arreu.

tv3.cat/marcians

twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3

facebook.com/marciansTV3

Anar al contingut