Simon Parker
Simon Parker
Diumenge, a les 22.00

"La terra en bicicleta: l'extrem nord d'Europa", al 33, final de trajecte

Demà, diumenge, 1 de març, a les 22.00, el 33 emetrà el cinquè i últim episodi de "La terra en bicicleta" una sèrie documental que descobreix, a través d'un viatge en bicicleta, la natura i la cultura de diversos llocs d'arreu del món. En aquesta primera temporada, "L'extrem nord d'Europa", Simon Parker, periodista i escriptor anglès, pedala per la península escandinava en una gran aventura de 3.200 quilòmetres.

"La Terra en bicicleta" és una proposta de periodisme ecològic a baixa velocitat que gaudeix

de les aventures d'un viatge de llarga distància a través de territoris salvatges i observa els cicles anuals de la natura amb la calma i la tranquil·litat que proporciona moure's tot pedalant. En aquesta primera temporada de la sèrie, que recorre l'extrem nord d'Europa, Simon Parker s'embarca en una aventura de 3.200 quilòmetres, des del cap Nord fins a la punta més meridional de Suècia, recorrent els fiords noruecs, Lapònia i bona part de la península escandinava dalt de la seva bicicleta. Parker farà, acampada lliure, coneixerà gent del país, observarà la natura i les migracions dels animals i tastarà els productes de temporada i la gastronomia local.

Aquest diumenge, el canal 33 emetrà els dos primers capítols d'aquesta primera entrega de la sèrie documental, que recorre el nord d'Europa.

Sinopsi dels episodis de "La terra en bicicleta: l'extrem nord d'Europa"

Cinquè capítol

A l'etapa final de la seva aventura, en Simon es regala el paladar menjant ostres i musclos acabats de treure del mar. Després col·labora amb un matrimoni que ajuda els salmons en la seva migració anual. Al llarg d'una última travessia per la regió d'Escània, coneix una productora de pomes local amb qui aprèn a fer suc de poma artesanalment, abans d'acabar el seu periple a l'extrem meridional de la península Escandinava.

tv3.cat/documentals
Anar al contingut