'"Obrint plaça"
'"Obrint plaça"
CASTELLS

La temporada castellera torna dissabte a TV3

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Som* i TV3 obren un nou escenari de difusió castellera.

Aquesta tarda s'ha presentat la difusió audiovisual de la temporada castellera 2019 dins la qual dissabte, 13 de juliol, a les 14.00, TV3 estrenarà "Obrint plaça", el nou programa de la graella d'estiu que cada dissabte parlarà del món casteller. Presentat per Biel Duran i Aina Mallol, el programa acostarà el món dels castells al públic en general fugint de l'estricta actualitat relacionada amb cada diada i tractant qüestions d'àmbit universal des de diversos punts de vista, tots relacionats amb el món casteller.

L'actualitat castellera torna a TV3. Aquesta tarda, a la sala de bàscules de l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, s'ha presentat "Obrint plaça", el nou programa dels migdies dels dissabtes de TV3, produït per Som* i amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Cada capítol d'"Obrint plaça" girarà al voltant d'una qüestió universal, com ara la por, l'amor, l'èxit o el fracàs, que es tracta des de diversos angles fins arribar a descobrir a fons un aspecte clau del fet casteller: des de la pinya fins als assajos o la música. En aquest viatge polièdric acompanyaran Biel Duran i Aina Mallol uns guies que faran possible veure la comunitat castellera des de dins, humanitzada i personalitzada, i també la visió d'especialistes que complementarà i aprofundirà en la matèria que es tracti cada setmana.

A banda, els diumenges, de les sis diades més importants, TV3 oferirà un resum de les actuacions, i es podran seguir en directe per "streaming" a través del web TV3.cat.

A l'acte de presentació han assistit el secretari general de Cultura, Francesc Vilaró; el director de TV3, Vicent Sanchis; el director general de Som*, Oriol Soler, i el productor executiu de Som*, Marc Roma, i el president de la CCCC, Roger Gispert, a més dels dos presentadors del programa, Biel Biel Duran i Aina Mallol, i Carles Cortés, encarregat de les transmissions a peu de plaça.

Vicent Sanchis, director de TV3, ha començat agraint a La Xarxa de televisions locals la col·laboració mantinguda les últimes temporades per a la cobertura televisiva castellera. També ha explicat que, amb el nou programa "s'adquireix un compromís per triple partida: perquè som televisió pública, i això és servei públic; perquè el món casteller s'ho val, i per fer arribar el valor d'aquest contingut a més persones i amb més contundència."

Francesc Vilaró, secretari general de Cultura, ha començat expressant la satisfacció per la feina feta "tot i que encara n'hi ha molta per fer, encara es pot arribar molt més alt". En un altre moment també ha reconegut "l'atractiu i la singularitat dels castells i el tret diferencial que representen per a la cultura catalana que, juntament amb la televisió pública, són pilars clau de la nostra societat".

Marc Roma, productor executiu de Som*, s'ha mostrat satisfet "pel nou format, que ens allunya molt del que s'havia fet fins ara. Hem trobat una fórmula narrativa que permet que les vivències i sensacions de la vida d'un casteller arribin a tothom i es comparteixin".

Oriol Soler, director general de Som*, estava molt content de començar aquest nou projecte i ha recalcat la importància de "començar a crear un entorn de continguts estable, adreçat al món casteller, per difondre'l i fer-lo créixer".

Roger Gispert, president de la CCCC, ha posat en valor la feina dels mitjans explicant que "el creixement del món casteller ha estat possible per la incorporació de la informació al fet casteller a nivell nacional i internacional, i això és gràcies als professionals".

Els dos presentadors, Biel Duran i Aina Mallol, també han intervingut. Duran ha reconegut que "els castells són una excusa perfecta per parlar de la vida, i la vida també és una excusa perfecta per parlar dels castells". I Aina Mallol ha expressat que "aquesta manera de veure diferent el món dels castells vol seduir el públic des d'un punt de vista humà".

Carles Cortés, que farà les transmissions des de les places, ha explicat que "els castells són emoció, festa i passió, i hem de transmetre això al públic. Aquest és el nostre objectiu, esperem aconseguir-lo i en això treballarem".

"Obrint plaça" s'emetrà cada dissabte al migdia per TV3 i cada dijous a la nit pel 33. És una producció de Som* amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

tv3.cat

Enllaç al dossier de premsa

Anar al contingut