"La llum", segon capítol de "De llit en llit"

La Revolució Industrial i el descans, a "De llit en llit"

Demà, a les 22.35, el segon capítol de "De llit en llit", a TV3, explicarà com la llum elèctrica va permetre els torns de treball i, per tant, com va afectar el son, i també descobrirà com descansa un músic de jazz cec. El programa, dirigit per l'especialista del son Eduard Estivill, pretén conscienciar sobre la importància de dormir bé per viure millor.

"De llit en llit" comença un viatge exprés per explorar els problemes i les dificultats de les persones per descansar bé i de manera correcta. A través d'històries de cares conegudes i anònimes, els espectadors entendran per què dormir no és un acte de ganduleria, sinó un petit gran plaer que tot el que aporta són beneficis.

El son és l'activitat humana més universal, a què les persones dediquem una tercera part de la nostra vida, i és imprescindible per mantenir-se sa. La gran majoria de la població catalana dorm menys del que necessita, i un 30% assegura tenir problemes per dormir. El son és fonamental per a la salut, ja que és el moment de reparació física, orgànica i cerebral, però, a més, del son també en depèn la nostra felicitat.

"La llum"

En aquest segon capítol, el doctor Estivill explica com la Revolució Industrial va canviar la manera de viure i de descansar de les persones, i, per altra banda, com la llum elèctrica va permetre els tres torns de treball, fet que va afectar els espais dedicats a dormir.

A més, també s'hi podrà veure com s'ho fan els ciutadans de Finlàndia per descansar, tant en les èpoques amb molta llum com en els mesos en què n'hi ha poca. A més, es descobrirà com gestiona el son un músic de jazz cec, i una mare i el seu fill lactant.

Aquesta vegada també hi haurà un experiment: una parella viurà sense llum elèctrica ni dispositius mòbils.

tv3.cat/dellitenllit

#DeLlitEnLlitTV3

Anar al contingut