Adam Martín i Xantal Llavina, del programa "Revolució 4.0"
Adam Martín i Xantal Llavina, del programa "Revolució 4.0"
DISSABTE I DIUMENGE

La psicòloga Dolors Reig i el professor i consultor Xavier Marcet tancaran la setena temporada de "Revolució 4.0"

Dissabte, 22 de juliol, per l'app i la web de Catalunya Ràdio, Adam Martín conversarà amb la psicòloga Dolors Reig, que aclarirà si la societat actual és realment addicta a les pantalles. I diumenge, també en format en línia, en l'últim programa de la setena temporada, el professor i consultor Xavier Marcet aclarirà les preguntes clau per millorar la vida professional i personal

Aquest dissabte, el programa "Revolució 4.0", dirigit per Xantal Llavina i que presenta Adam Martín, comptarà amb la presència de la psicòloga Dolors Reig. Parlarà del paper que ha de tenir la tecnologia a les escoles i dels beneficis i els perjudicis que tenen elements tan habituals a la vida quotidiana com les xarxes socials o la intel·ligència artificial. Insistirà en la importància que té l'educació per saber transmetre als joves un esperit crític i explicarà que els nadius digitals tenen molts recursos per saber usar la tecnologia i que no cal ser alarmista.  

Andreu Francisco repassarà el que ha estat la temporada de la secció "Tots som tic", en què s'han explicat nombroses iniciatives endegades per municipis catalans per transformar-se digitalment. Els oients podran conèixer en quin punt es troba l'Agenda Digital dels municipis, que es va aprovar el mes de desembre, així com alguns dels casos concrets que s'han explicat, com la robotització impulsada a Esplugues de Llobregat, les polítiques d'eliminació de la bretxa digital a Lleida, o l'economia taronja impulsada a Sant Feliu de Llobregat.  

Cinta Daudé parlarà de com la Formació Professional està creixent i és cada vegada més una bona eina perquè les noies s'incorporin al món laboral en feines del sector TIC. En aquest sentit, el programa també farà referència als Premis Dona TIC, que s'atorgaran d'aquí a uns mesos amb Daudé al jurat.  

Núria Espuny tancarà el programa amb una descripció de com s'està transformant digitalment l'administració perquè el ciutadà se senti orientat a l'hora de posar-s'hi en contacte i pugui fer els tràmits que necessiti de manera assequible. Destacarà una iniciativa de nom inequívoc: "Tramitació entenedora". 

Xavier Marcet, a "Revolució 4.0" 

I diumenge, Adam Martín conversarà amb el professor i consultor Xavier Marcet en l'últim "Revolució 4.0" de la temporada. Detallarà les preguntes que són necessàries per millorar la vida professional i personal: Per què la gent ens tria a nosaltres? Com ens hem de fer valdre? Cap on volem que vagi el nostre futur? Per què és important continuar aprenent sempre?  

D'altra banda, Leticia Gómez, de la Digital Catalonia Alliance, parlarà d'una iniciativa de la Generalitat i la Fundació i2CAT que agrupa els principals sectors tecnològics emergents del territori català, en una aliança de comunitats tecnològiques amb l'objectiu d'esdevenir la impulsora dels sectors econòmics digitals a Catalunya. També destacarà els reptes tecnològics més destacats que es preveuen a curt termini i de com encarar-los.  

Tomàs Moré, de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, incidirà en la necessitat de saber desconnectar aquest estiu de tanta tecnologia. Detallarà què són els hàbits cibersaludables, que inclouen accions per tenir la certesa que les dades i dispositius no corren cap perill. En aquest sentit, proposarà el que anomena mètode feng-shui digital, una proposta transformadora per facilitar la gestió de la informació i de les contrasenyes per emmagatzemar i protegir bé els arxius i les dades.  

En el tram final, "Revolució 4.0" descobri el cas d'una empresa que ha rebut finançament europeu per desenvolupar els seus projectes, amb l'objectiu que els emprenedors que escolten el programa també hi puguin optar. Jordi Aguasca, director de Transformació Tecnològica i Disrupció d'ACCIÓ, explica qui hi pot accedir i com s'han de tramitar. 

 

Anar al contingut