Adam Martín i Xantal Llavina, del programa "Revolució 4.0"
DISSABTE I DIUMENGE

La productora de cinema Isona Passola i el pilot Isidre Esteve, a "Revolució 4.0"

Dissabte, 15 de juliol, per l'app i la web de Catalunya Ràdio, Adam Martín conversarà amb Isona Passola, que explicarà que "si el cinema català és bo", es pot anar "per tot el món". I diumenge, també en format en línia, Isidre Esteve explicarà per què creu que un copilot humà és insubstituïble: "La intel·ligència artificial no sabria improvisar"

Aquest dissabte, el programa "Revolució 4.0", dirigit per Xantal Llavina i que presenta Adam Martín, comptarà amb la presència de la productora de cinema Isola Passola, que està darrere d'èxits del cinema català dels darrers anys com la pel·lícula "Pa negre". Aquesta emprenedora, que no sap viure sense consumir cultura i que va presidir l'Acadèmia de Cinema Català, donarà la seva opinió sobre la situació del cinema en català que es fa avui i el futur de les sales de cinema. A més, explicarà el projecte en què s'ha embarcat fa poc: la recuperació de la sala Texas de Barcelona com a cinema i teatre.  

La secció "Nous Camins" abordarà la col·laboració entre un institut de Mollerussa i empreses que es dediquen a perforacions i sondatges per a la mineria per formar els estudiants. Amb el coneixement de les tècniques i la tecnologia que s'usen al món professional, l'alumnat surt de les aules molt més ben preparat que fa uns anys.  

A la secció "Planeta Verd" s'analitzarà l'opinió de l'Observatori d'Energies Renovables, que afirma que la ciutadania i les empreses estan complint per assolir els objectius previstos i, en canvi, l'administració pública no ho està fent. Dificultats en la tramitació de permisos per a les noves instal·lacions d'autoconsum o de les comunitats energètiques o la poca aposta que es fa per energies netes com la biomassa són alguns dels problemes més destacats.  

Tancarà el programa una conversa amb Enric Bayó, d'ACCIÓ, que explica per què la innovació és tan important per al futur de les empreses que volen ser competitives, què vol dir exactament innovar i en quins àmbits cal fer-ho. 

Isidre Esteve, al "Revolució 4.0" 

I diumenge, Adam Martín entrevistarà al "Revolució 4.0" el pilot de cotxes Isidre Esteve, que parlarà de la seva darrera participació en el Ral·li Dakar i dels seus plans de futur. Esteve, que des que va patir un accident que li va causar una lesió medul·lar s'ha convertit en un exemple de superació i tenacitat, descriurà la manera que té d'encarar les competicions, i destacarà que l'automobilisme és un esport cent per cent inclusiu que no fa distincions entre gent amb discapacitats i sense. També es referirà a les tasques que porta a terme la Fundació Isidre Esteve, creada amb objectius com la promoció de l'activitat física per a persones en situació de vulnerabilitat,  o per impulsar iniciatives amb què millorar, gràcies a la tecnologia, la vida de gent que pateix discapacitats.  

D'altra banda, a la seva master class econòmica, Santiago Niño-Becerra analitza qüestions com la proposta del Cercle d'Empresaris d'endarrerir la jubilació fins als 72 anys, o les estafes que es poden generar a partir de l'ús de la intel·ligència artificial.  

Núria Aymerich introduirà el projecte endegat per la Fundació Planes Corts per ajudar a repoblar i reactivar els pobles pirinencs d'Estamariu i Bescaran, tot creant llocs de treball i generant projectes sostenibles mediambientalment i energèticament i d'impacte positiu sobre el territori.  

En el tram final, el programa descobri com l'ús de la tecnologia i del Big Data transforma el dia a dia d'una gran empresa de distribució alimentària, en aquest cas la cadena de supermercats Bonpreu. 

 

Anar al contingut