"This is art"
"This is art"
DIUMENGE, A LES 21.55

La malenconia, a "This is art"

El diumenge 18 d'agost, a les 21.55, s'emet un nou capítol de "This is art", la coproducció de TV3 amb Brutal Media, amb el suport de l'ICEC, presentada i dirigida per Ramon Gener. Ramon Gener condueix l'espectador per mons reals i imaginaris per reflexionar sobre la vida i l'art, però, per damunt de tot, per reflexionar sobre un mateix. Per Vincent van Gogh, la melancolia que li afligia la ment i l'ànima era la força incansable de la seva creativitat.

En aquest capítol, Ramon Gener viatjarà a Auvers-sur-Oise i recorrerà el mateix camí que va fer el gran pintor holandès abans de morir. Es podran veure els mateixos paisatges, trepitjar els mateixos carrers i allotjar-se al mateix lloc on ho va fer l'artista. Es mirarà d'entendre la seva profunda tristesa i si és cert que la melancolia ens fa més creatius.

El camí també portarà l'espectador fins a la melancolia de John Constable, un pintor romàntic que, igual que Vincent van Gogh, també projectava el seu estat d'ànim en el paisatge.

Però la melancolia no té per què anar vinculada a l'etapa vital d'un artista o a la seva personalitat. Ha estat un motiu pictòric en si mateixa, un tema recurrent en el món de l'art. Es veurà de quina manera l'han representat, entre d'altres, Georges de La Tour, Domenico Fetti o Albrecht Dürer, Man Ray, Andrea Mantegna o l'omnipresent Picasso.

També es descobrirà com sona la melancolia. Què ha de tenir una cançó perquè sigui melancòlica? I, mentre que la psicoterapeuta britànica Phillippa Perry ajuda a veure el costat positiu d'aquesta emoció, gràcies a Shakespeare, se'n podrà descobrir la cara més cruel, quan la mort es converteix en l'únic camí per calmar l'ànima.

"This is art"

Ramon Gener condueix l'espectador per mons reals i imaginaris per reflexionar sobre la vida i l'art, però, per damunt de tot, per reflexionar sobre un mateix.

S'endinsa en els universos particulars de Picasso, Toulouse-Lautrec, Botticelli, Man Ray o Gaudí, entre altres; fa viatjar l'espectador fins a llocs tan diferents i amb tanta història com Verona, Londres, París, Giverny, Versalles, Auvers-sur-Oise o el mateix camp de concentració d'Auschwitz; es posa en la pell de personatges tan entranyables i literaris com Cyrano de Bergerac o el no menys famós Alonso Quijano, més conegut com a Don Quixot de la Manxa. "This is art", a més, fa reviure i sentir emocions com l'enamorament, la malenconia, l'alegria, la vergonya o l'odi.

tv3.cat/thisisart

facebook.com/ThisisArtTV

twitter.com/ThisisartTV

#UnEstiuRodó

Anar al contingut