Dilluns, 20 de novembre, a les 22.00.

La lluita contra la islamofòbia, a "Latituds"

Dilluns, 20 de novembre, a les 22.00, el 33 emetrà un nou reportatge, dins el programa "Latituds", titulat "Lluitant contra la islamofòbia", que explica, entre altres qüestions, que és un fenomen que, segons els experts, creix cada cop més.

Activistes, entitats i institucions lluiten a Catalunya contra la discriminació i el racisme cap a les persones de religió musulmana, un fenomen conegut com islamofòbia, que, segons els experts, creix cada cop més.

De vegades es manifesta en forma de discriminació laboral cap a les dones perquè porten hijab, o en forma de protestes contra l'obertura de mesquites i, últimament, els activistes denuncien l'aplicació d'un protocol de vigilància contra la radicalització islamista a nens i joves catalans de religió musulmana.

Les polítiques públiques com el Pla contra la Islamofòbia de l'Ajuntament de Barcelona i les accions de la xarxa antirumors són instruments per contestar els prejudicis i estereotips que generen rumors i actituds de discriminació.

Entitats com Stop Fenòmens Islamofòbics (SAFI), més centrada en la investigació, i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), que denuncia la presència de formacions polítiques d'ultradreta darrere de protestes contra l'obertura de mesquites, lluiten per fomentar la convivència i la cohesió social en una societat diversa.

"Latituds" és un programa que fomenta la reflexió i el debat sobre les activitats que poden millorar el món, que compta amb la col·laboració de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

tv3.cat/latituds
facebook.com/latituds
twitter.com/latituds