"La hija de un ladrón"
Fotograma de la pel·lícula "La hija de un ladrón"

"La hija de un ladrón" i "Isaac", amb la participació de TV3, premiades a Mèxic

Greta Fernández ha obtingut el premi a Millor actriu en la categoria de Llargmetratge iberoamericà de ficció pel seu paper a "La hija de un ladrón", amb la participació de TV3, en la 35 edició del Festival Internacional de Cine de Guadalajara, Film Festival Mexico.

El Festival Internacional de Cine de Puerto Vallarta, Mèxic, associat al Festival Internacional de Cine de Guadalajara, ha guardonat amb dos premis la pel·lícula "Isaac", participada per TV3: la Iguana d'Or al Millor actor per a Iván Sánchez i la Millor direcció per als directors catalans David Matamoros i Ángeles Hernández.

Greta Fernández ha obtingut el premi a Millor actriu en la categoria de Llargmetratge iberoamericà de ficció en la 35 edició del Festival Internacional de Cine de Guadalajara –Film Festival Mexico-, que s'ha celebrat del 20 al 27 de novembre, per la seva interpretació a "La hija de un ladrón", amb la participació de TV3.

A més, en la 20 edició del Festival Internacional de Cine de Puerto Vallarta, Mèxic, que se celebra del 24 de novembre a l'1 de desembre, associat al Festival de Guadalajara, la pel·lícula "Isaac", participada per TV3, ha guanyat dos premis: la Iguana d'Or al Millor actor per a Iván Sánchez i la Millor direcció per als directors catalans David Matamoros i Ángeles Hernández.

El Festival Internacional de Cinema de Guadalajara (FICG) és un esdeveniment cultural de gran rellevància per a la ciutat i per al país com un dels aparadors per a la difusió, promoció i distribució del cinema mexicà i iberoamericà. És el festival més sòlid de Llatinoamèrica, amb una oferta per a la indústria cinematogràfica que li ha permès posicionar-se en l'àmbit nacional i internacional. És un fòrum per a la formació, instrucció i intercanvi creatiu entre els professionals, crítics de la cinematografia internacional i estudiants d'Iberoamèrica.

Per la seva banda, el Centre Universitari de la Costa, a través de la seva vinculació amb el Festival Internacional de Cinema de Guadalajara (FICG), organitza el Festival Internacional de Cinema de Puerto Vallarta (FICPV), que s'ha consolidat al llarg de 19 edicions com l'esdeveniment cinematogràfic de més rellevància de la ciutat i la regió, un aparador per a la difusió, promoció i distribució del cinema mexicà i iberoamericà. Va néixer el 1995 com a Mostra de Cinema Mexicà de Puerto Vallarta, i ha evolucionat fins a esdevenir un festival internacional.

"La hija de un ladrón"

"La hija de un ladrón" és la primera pel·lícula en què actuen junts Eduard i Greta Fernández, que interpreten els rols de pare i filla, respectivament. La Sara (Greta Fernández) ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família normal al costat del seu germà petit i del pare del seu fill. El seu pare, el Manuel (Eduard Fernández), després d'anys absent, en sortir de la presó decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle dins dels seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d'ella i del seu germà.

"La hija de un ladrón" és una producció d'Oberon Cinematogràfica en coproducció amb BTeam Prods, que compta amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC.

"Isaac"

"Isaac" és la història de dos amics que es retroben casualment després de vint anys. El Nacho està casat amb la Marta i són un matrimoni burgès perfecte, amb una feina excel·lent i un bon estatus social. La seva il·lusió és tenir un fill. Per contra, en Denis i la seva parella, la Carmen, viuen al dia mentre estalvien per poder obrir un restaurant. El Nacho els proposa ser el seu "ventre de lloguer" a canvi dels diners que necessiten. La proposta acaba trencant la suposada estabilitat.

La pel·lícula està produïda per la productora Mr Miyagi Films, amb la participació de TV3.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut