Carla Simon travessa "El llindar"

La directora de cinema Carla Simón travessa "El llindar"

Aquest dimarts 25 de juliol, Catalunya Ràdio publicarà l'últim episodi del podcast "El llindar", un espai on els entrevistats queden atrapats en una mena d'escape room auditiu, en una situació que els fa perdre el control. Carla Simón, directora de cinema, en serà la protagonista. Un programa dirigit per Toni de la Torre i narrat per Jordi Boixaderas amb convidats com Peyu, Carlos Cuevas, Diana Gómez, Els Amics de les Arts i Joel Joan, entre altres.

La directora de cinema Carla Simón travessarà el llindar de la realitat per trobar-se amb la solució a un dels problemes que més l'angoixa, poder tenir temps per arribar a tot i a tot arreu. Aquest serà l'últim dels 10 capítols que s'han anat publicant cada dimarts, des de la seva estrena el passat 23 de maig. 

"El llindar" és un podcast que es podria considerar d'alt risc, ja que els entrevistats es tapen els ulls amb un antifaç i es deixen guiar només per la veu de l'actor Jordi Boixaderas amb qui travessaran el llindar a una altra realitat. Inicialment, la història s'assemblarà a la vida de l'entrevistat, però, a poc a poc, s'anirà allunyant per entrar en territoris inquietants, per quedar atrapat en una situació que el farà reaccionar de manera inesperada, fins i tot per a ell mateix. També interactuarà amb personatges interpretats per actors, sent una experiència molt immersiva. 

Els convidats s'enfaden, passen por, se senten increpats, tenen la sensació d'estar tancats, s'emocionen, ploren. Quan la història acaba, es poden treure l'antifaç i veure on són. És aleshores, quan encara no ha tingut temps de recuperar-se, que comença una entrevista amb el director del programa, Toni de la Torre, on es reflexiona sobre les decisions que han pres en la història, com l'ha viscut i els vincles que hi ha amb la seva vida. Toni de la Torre és crític de sèries i col·laborador d'"El matí de Catalunya Ràdio". Alguns entrevistats han dit de l'experiència: 

 "És una bestialitat.", Peyu. 

 "Et sents engabiat. Dius coses que no volies dir", Carlos Cuevas. 

 "Quina plorera! És molt angoixant", Diana Gómez 

Algunes de les qüestions que han sorgit amb els entrevistats tenen a veure amb les pressions socials, l'obsessió per la perfecció, els rols de parella, l'enveja professional, la manca de coherència amb un mateix, l'envelliment, els discursos populistes, la manca de temps, el culte al cos, o si es prioritza el benestar individual en comptes del bé de la majoria. Aquest és el resum dels 10 capítols: 

Episodi 1: Peyu 

L'humorista Peyu travessa el llindar per trobar-se amb un home misteriós que assegura que té el poder de canviar-li la vida. L'entrevistat acabarà trobant-se en una situació que posarà a prova alguns dels seus principis. 

Episodi 2: Carlos Cuevas 

L'actor Carlos Cuevas travessa el llindar i descobreix que el seu desig de no ser reconegut pel carrer es fa realitat, però amb conseqüències esgarrifoses.  

Episodi 3:  Diana Gómez 

L'actriu Diana Gómez travessa el llindar per trobar-se al final de la festa d'aniversari del seu fill d'un any. Un dels regals que li han fet li crida especialment l'atenció. 

Episodi 4: Enric Calpena 

L'historiador Enric Calpena travessa el llindar per fer un salt en el temps a un moment tràgic de la història de Catalunya que ell coneix molt bé. Aconseguirà canviar la història o la història el canviarà a ell? 

Episodi 5: Laura Rosel 

La periodista Laura Rosel travessa el llindar per coincidir en un ascensor amb un home i una dona que tenen opinions molt vehements sobre com hauria de ser el seu programa. 

Episodi 6: Els Amics de les Arts 

Els Amics de les Arts creuen el llindar per descobrir que no estan sent tan bons pares com pensaven. Quan els seus fills comencen a patir-ne les conseqüències, hauran de prendre una decisió difícil. 

Episodi 7: Tomàs Fuentes 

L'humorista Tomàs Fuentes travessa el llindar i es troba al mig de l'última actuació de la seva gira, però s'estranya en veure que cap dels seus amics no ha vingut a veure'l. 

Episodi 8: Joel Joan 

L'actor Joel Joan travessa el llindar per presentar un projecte de sèrie a TV3. La reacció de la persona amb qui té la reunió serà del tot imprevisible i del tot delirant. 

Episodi 9: Juliana Canet 

La presentadora Juliana Canet travessa el llindar per descobrir que una aplicació que ha instal·lat al seu mòbil li provocarà el pitjor dels seus malsons. 

Episodi 10: Carla Simón 

La directora de cinema Carla Simón travessa el llindar, i se li ofereix una solució per un dels problemes que més l'angoixa, poder tenir temps per arribar a tot i a tot arreu. 

 

Fitxa tècnica i artística 

Direcció i guió: Toni de la Torre 

Narració: Jordi Boixaderas 

Producció sonora: Road Audio 

Producció: Sònia Deulofeu i Sara Llovet 

Càsting: Jordi Domènech 

Repartiment (per ordre d'aparició): Ferran Audí, Òscar Muñoz, Pep Ribas, Sara Arnau, Vicent Ortega, Ramon Canals, Pau López, Laia Vidal, Roger Vidal, Montse Miralles, Esther Cort, Jaume Ulled, Maria Casellas, Toni Astigarraga, Domènec Farell, Gemma Ibáñez, Miquel Roldán, Eloi Orte, Joel Cererols, Vanessa Segura, Mireia Cererols, Àngel del Río, Èric Palau, Jordi Domènech, Eva Calpe i Irene Miras. 

Amb la participació especial de: Héctor Claramunt, Roger Escapa i Albert Segura. 

 

 

#ElLlindarCatRàdio 

Anar al contingut