Premis

La delegació de Tarragona del Col·legi de Periodistes reconeix la trajectòria de Coia Ballesté, corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Londres

La delegació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya atorgarà el reconeixement de la Petxina Daurada a la periodista reusenca Coia Ballesté, actual corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Londres. Aquest guardó es concedeix a un professional vinculat al territori, en reconeixement de la seva trajectòria, en aquest cas per la tasca al capdavant de la corresponsalia de la CCMA al Regne Unit.

La periodista de TV3 i Catalunya Ràdio Coia Ballesté Brumós ha estat distingida amb la Petxina Daurada, en reconeixement a la seva trajectòria professional, per la delegació tarragonina del Col·legi de Periodistes de Catalunya. La junta ha destacat la tasca de la periodista reusenca al capdavant de la corresponsalia de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al Regne Unit des del setembre del 2021, des d'on ha explicat notícies de repercussió mundial, que van del procés del Brexit i la dimissió de Boris Johnson a la mort de la reina Isabel II i l'entronització de Carles III.

Coia Ballesté, que va estudiar Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona, té una llarga trajectòria a la CCMA, on ha tingut diverses responsabilitats, entre les quals ha encapçalat la delegació dels Serveis Informatius de TV3 i Catalunya Ràdio a Tarragona. La periodista de Reus també ha estat membre del Consell Assessor de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili i presidenta del Col·legi de Periodistes a la demarcació de Tarragona.

El lliurament del guardó es farà divendres, 9 de juny, en el marc de la 31a edició de la Festa de les Petxines de la Informació, que se celebrarà al Teatret del Serrallo, a Tarragona. Durant l'entrega, també s'atorgaran els premis Petxina Oberta, a les fonts informatives que faciliten la feina dels periodistes; Petxina Tancada, a les fonts que la dificulten, i Petxina Km. 0, al producte periodístic de proximitat.

Anar al contingut