La coproducció de TV3 "La dona del segle" al Los Angeles Television, Script and Film Festival

"La dona del segle", coproducció de TV3, ha estat seleccionada al Los Angeles Television, Script and Film Festival, que es farà online del 5 al 8 de febrer.

"La dona del segle" és una pel·lícula per a la televisió dirigida per Sílvia Quer, amb guió de Margarita Melgar, produïda per Distinto Films en coproducció amb TV3, RTVE, Voramar Films i À Punt Mèdia, i amb el suport del Departament de Cultura. Aquest treball se situa a la Barcelona de 1919, on la Consuelo, una jove òrfena, s'enfronta a tota mena de prejudicis mentre investiga si és filla d'un conegut pintor i la seva musa gitana.

Los Angeles Television, Script and Film Festival, que es farà en aquesta ocasió online del 5 al 8 de febrer, inclou projeccions de pel·lícules independents noves i guardonades i l'oportunitat de conèixer els cineastes. Serà el marc en què aquesta producció de TV3, "La dona del segle", es podrà veure a Nord-amèrica.

"La dona del segle" és una pel·lícula sobre l'eclosió del feminisme. Està dedicada a aquelles dones que van protagonitzar anònimament el principi d'un canvi i una revolució. És un mosaic de totes: sindicalistes, gitanes, monges, empresàries...

Però la gran protagonista és Consuelo Deulofeu, un personatge fictici que porta el cognom de totes les que no tenen nom. La Consuelo s'endinsa en aquesta ciutat efervescent amb la ferma voluntat de dirigir la seva vida: una fita no gens fàcil, però que comença a ser possible després de la Primera Guerra Mundial.

Com a contrast principal, una altra Consuelo, un personatge històric, una dona de la generació anterior, igual de valenta però limitada de manera tràgica per les condicions del seu origen i gènere. La història n'ha recollit alguns rastres, encara que sigui a través de la mirada d'un home, Isidre Nonell (pintor modernista, 1872-1911), que la va immortalitzar en la seva obra. Per poder explicar la història que l'artista no va arribar a veure, la pel·lícula ha creat el quadre "Dona amb nena a la platja".

Amb aquestes dues Consuelos, una d'històrica i una d'imaginada, símbol de totes les dones que no han deixat rastre, es vol retre homenatge a la lluita d'aquelles pioneres.

Sinopsi

Als magatzems El Siglo, el paradís del luxe de la Barcelona del 1919, s'inaugura l'exposició d'Isidre Nonell (Julio Manrique), el pintor dels marginats, una aposta atrevida i polèmica de Clara Morgadas (Nora Navas), la directora de l'establiment. Per error, confonen Consuelo Deulofeu (Elena Martín) amb una de les dependentes. La jove se'n surt tan bé, d'aquest malentès, que li acaben oferint feina. Però hi ha un problema: les "sigleres" són noies de casa bona, i ella és una òrfena a qui van abandonar a la Casa de la Caritat.

Fitxa tècnica

Productora: Miriam Porté
Guió: Margarita Melgar
Direcció: Sílvia Quer
Producció executiva: Gerard Marginedas i Pedro Pastor
Productors executius TV3: Oriol Sala-Patau i Cruz Rodríguez
Productora executiva RTVE: Maite López Pisonero
Productora executiva À Punt: Celia Civera
Director de fotografia: David Valldepérez
Directora artística: Irene Montcada
Vestuari: Anna Güell
Maquillatge i perruqueria: Vicen Beti
So: Ferran Mengod
Muntatge: Queralt González

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut