Crida de projectes
Crida de projectes

La CCMA i l'ICEC signen un conveni per produir sèries de ficció i programes culturals

Amb l'objectiu de cercar nous talents i formats originals i innovadors de continguts audiovisuals per a Televisió de Catalunya, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Institut Català de les Empreses culturals (ICEC) obren a partir d'avui i fins al 5 d'agost una nova convocatòria de projectes de programes culturals adreçada a professionals del sector de l'audiovisual.

La crida s'estableix en el marc del nou acord per a la dinamització del teixit empresarial del sector audiovisual i la producció de programes i sèries de qualitat, amb una voluntat d'inversió de 18 M€ per a la producció de sèries audiovisuals de ficció i de 2,1 M€ per a programes culturals per als pròxims 3 anys.

Barcelona, 22 de juliol de 2020 - La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l'Institut Català de les Empreses Culturals han formalitzat un conveni de col·laboració que té com a objectiu potenciar la producció audiovisual catalana i contribuir, així, a la normalització i dinamització de l'activitat de les empreses audiovisuals independents del país i al foment de les produccions de qualitat. L'acord estableix una inversió de 2,1 M€ per a la creació de nous formats de programes culturals que ajudin a fomentar el desenvolupament dels hàbits i el consum cultural en els canals de la CCMA. També s'estableix la voluntat, subjecta a disponibilitat pressupostària, per a la inversió de 18 M€ per a la producció de sèries audiovisuals de ficció per part d'empreses independents entre 2020 i 2024. En aquest segon cas, la CCMA aportarà 15 M€ del seu pressupost i l'ICEC convocarà una línia d'ajuts a la producció de sèries amb una dotació de 3 M€ amb la voluntat de sumar-se a la crida anual de la CCMA.

Una nova crida a la creació de programes culturals
En el marc d'aquest conveni, la CCMA i l'ICEC han publicat la crida adreçada a les empreses audiovisuals per a la recepció de continguts audiovisuals culturals de diferents temàtiques: arts escèniques, arts visuals, música, literatura, cinema i audiovisual i cultura digital. La convocatòria –la primera de les tres que es faran entre enguany i el 2022– insta les productores audiovisuals a presentar projectes concebuts per ser emesos per televisió i difosos a través de les xarxes. S'hi podran presentar propostes fins al 6 d'agost de 2020. (https://www.ccma.cat/presentacio-projectes/)

La selecció final dels projectes que es produiran anirà a càrrec d'una comissió formada per tres representants de la CCMA, tres representants de l'ICEC i un expert extern de consens entre totes dues institucions.

Sèries audiovisuals de ficció: voluntat d'inversió de 18 M€ entre el 2021 i el 2024
Amb l'objectiu de reforçar les estructures empresarials audiovisuals de Catalunya, de fomentar l'excel·lència i de contribuir a la diversitat des de la identitat cultural pròpia, tal com s'establia en el Pla Estratègic del Suport a l'Audiovisual 2017-2020 del Departament de Cultura, en aquest nou conveni, l'ICEC es compromet a dotar una línia de subvencions a sèries de ficció amb 3 M€, amb la voluntat que complementi la convocatòria que realitza la CCMA amb aquest mateix objecte.

Aquesta aportació, sumada a la inversió anual de 5 M€ de la CCMA, fa augmentar la inversió conjunta per a la producció de sèries de totes dues institucions fins als 18 M€ per als pròxims anys, entre el 2021-2024. Amb aquesta injecció suplementària per a la creació de produccions seriades per part d'empreses independents, la CCMA i l'ICEC volen, també, garantir un llindar mínim de finançament públic que faciliti l'obtenció de fonts de finançament privat, per part de les empreses audiovisuals catalanes, per als seus projectes creatius en aquest àmbit. Alhora, la col·laboració entre les dues institucions respon a la voluntat de reforçar el teixit empresarial del sector audiovisual català i de fomentar la creació d'una oferta de sèries variada i plural, amb potencial internacional.

Està previst que la primera convocatòria per a la recepció de projectes de producció de sèries audiovisuals de ficció es publiqui durant el mes de setembre de 2020.

ccma.cat
icec.gencat.cat

Anar al contingut