La carn en la cultura gastronòmica, a "L'odissea del menjar"

Demà, a les 23.25, el 33 emetrà un altre episodi de "L'odissea del menjar", la sèrie documental de la KBS que mostra el vincle entre les persones i la gastronomia. La sèrie dedica cada episodi a un aliment diferent i explica el paper que aquest aliment ha tingut dins de la societat, depenent del període històric o la cultura. Des del pa fins a les espècies, "L'odissea del menjar" analitza els aliments més importants amb historiadors gastronòmics, productor d'aliments i cuiners

Aquesta sèrie de documentals presenta la història de la relació de la humanitat amb la gastronomia. Cada episodi està dedicat a un ingredient o aliment concret, i en mostra la importància que ha tingut al llarg de diversos períodes històrics i en diferents cultures. La sèrie, que compta amb el testimoni d'historiadors gastronòmics, productors d'aliments i cuiners, presenta una visió exhaustiva dels aliments, des de la producció fins a l'ús en l'art culinari.

"L'odissea del menjar", a través dels seus 8 episodis, també explica el paper que determinats elements com el pa, la carn o algunes espècies com el curri han tingut al llarg de la història, i els seus vincles amb l'economia, les guerres, el poder i la religió. L'odissea del menjar és una visió diferent de la història humana a través de la gastronomia.

"La carn, el do de la vida" (demà, a les 23.25)

Aquest episodi està dedicat a la carn, un aliment que la humanitat ha apreciat pel seu elevat valor nutritiu des dels inicis dels temps. Explicarà com les dificultats i l'esforç que requeria sortir de caça va motivar la domesticació dels animals salvatges i el sorgiment de la ramaderia. També mostrarà com, antigament, la carn era un luxe a l'abast de pocs, però la invenció de la refrigeració en va multiplicar el consum, i com finalment el seu ús a la cuina va obrir una infinitat de possibilitats fins arribar a revolucionar la cultura gastronòmica.

tv3.cat/documentals

Anar al contingut