Dilluns, a les 22.05

"Junts, però lluny d'aquí", el segon capítol d'"Altsasu", a TV3

Dilluns, a les 22.05, TV3 estrena el segon capítol d'"Altsasu", la minisèrie de ficció de quatre episodis de 50 minuts. Una producció de Sàpiens i Baleuko, amb coproducció d'EITB i Televisió de Catalunya i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que s'inspira en la història real de vuit joves d'Altsasu, acusats del delicte de terrorisme.

Capítol 2: "Junts, però lluny d'aquí" Itxaso

L'alba del dia 15 d'octubre portarà una ressaca de dubtes i inseguretats per a la gent d'Altsasu. Dia a dia, la bola de neu es va fent grossa i entren en una inesperada i nova realitat. Es començaran a succeir les visites de mitjans de comunicació, els interrogatoris, els viatges als jutjats…

La sèrie

Vuit joves d'un petit poble de Navarra que pràcticament no es coneixen veuran els seus destins units per la fatalitat. A mitjanit, una baralla amb un parell de guàrdies civils fora de servei acaba amb tots ells empresonats i acusats de terrorisme. Inspirat en la història real de vuit joves d'Altsasu.

La sèrie dramàtica, que s'ha rodat en el poble d'Altsasu entre altres escenaris naturals com Bergara, Pamplona, Oiartzun i la presó de Segòvia, se centrarà a explicar els aspectes més desconeguts d'un cas judicial mediàtic: els sentiments dels acusats.

Cadascun d'ells amaga la seva història per protegir-se, però, darrere de cada nom, hi ha una persona que pateix i sent que la seva vida deixa de pertànyer-li. Queden en mans de la justícia.

Aquesta sèrie, inspirada lliurement en persones i fets reals, vuit joves, de colles i interessos diferents i sense relació sòlida entre tots ells, es van veure embolicats en un procés judicial comú. "Altsasu" pren els fets que es descriuen a la documentació oficial i les cròniques de cada moment per convertir-los en la columna vertebral del relat, sobre la qual es narren i ficcionen els girs vitals dels personatges atrapats i sorpresos per un món desconegut.

La sèrie s'emetrà en versió doblada al català i en VO en basc i castellà al dual (només en l'emissió en directe).

Una producció de Sàpiens SCCL i  Baleuko, amb coproducció d'EITB i CCMA i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 2020
Direcció: Asier Urbieta
Guió: Harkaitz Cano, Mikel Alvarez i Andoni De Carlos
Direcció de fotografia: Jon Sangroniz
Música original: Elena Setien
Direcció de producció: Eider Gabilondo
Intèrprets: Jon Olivares (Urko) , Erik  Probanza (Aitor), Cristian Merchan (Carlos), Jorge Monje (Raul), Yasmina Drissi (María Isabel), Joseramon Soroiz (Xabier), Mireia Galilondo (Olatz), Miren Gojenola (Izaskun), Joseramon Argoitia (Joxe) i Itziar Atienza (Leire Oskia)

Sinopsi:

Vuit joves d'un petit poble de Navarra que pràcticament no es coneixen veuran els seus destins units per la fatalitat. A mitjanit, una baralla amb un parell de guàrdies civils fora de servei acaba amb tots ells empresonats i acusats de terrorisme. Inspirat en la història real dels vuit joves d'Altsasu.

#AltsasuTV3

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut