Joaquim Maria Puyal anuncia que deixa les transmissions dels partits del Barça a Catalunya Ràdio

El periodista Joaquim Maria Puyal ha anunciat a través del perfil de Twitter de "La TdP" que deixa les transmissions dels partits del Barça a Catalunya Ràdio. El mestre, que porta des de la temporada 1968-1969 retransmetent els partits del Barça, ha decidit tancar aquesta etapa de la seva vida radiofònica i demà ho explicarà en directe a "El matí de Catalunya Ràdio", a partir de dos quarts de nou

Joaquim Maria Puyal ha volgut deixar clar que no es tracta d'una retirada total: "No em jubilo. Vull reorientar la meva activitat professional". I per aquesta raó, després de 50 anys de transmissions de futbol, havent donat veu a més de 3.000 partits i esdeveniments esportius, ha anunciat que ho deixa. Demà ho explicarà a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, a partir de les 8.30.

Després de l'anunci que ha fet Joaquim Maria Puyal, el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, reunit avui, ha expressat el seu agraïment per tots aquests anys de dedicació i d'excel·lència des de la ràdio pública. Núria Llorach, vicepresidenta de la CCMA, ha reaccionat amb la següent piulada a Twitter: "Moltes gràcies, mestre Puyal. Passió, exigència i innovació constant han marcat una trajectòria que ha estat escola i referència de les transmissions de futbol en català" .

"La Transmissió d'en Puyal", "LaTdP", s'ha emès durant 33 anys a Catalunya Ràdio. Ha estat un format original de quatre hores de durada, que tal com ha explicat ell mateix a la pàgina Weloba, ha donat a l'audiència "molt més que l'estricta transmissió". Puyal s'ha referit al "magnífic" equip de la TdP, de qui ha expressat que sense ells, tot això "hauria estat impossible". També ha volgut destacar el suport dels anunciants i patrocinadors, sense els quals "no hauríem pogut fer front a una producció tan ambiciosa com la nostra".

Per Puyal, la clau que explica haver-se mantingut 50 anys en el primer nivell de l'oferta radiofònica són els oients: "La clau sempre està en l'audiència. L'oient ha de passar davant de tot. La nostra feina només té sentit si, abans que res i ningú, tenim present que el que hem de fer és servir les persones que ens escolten".

"Declarar-se culer no ha estat un problema a l'hora de fer la feina". Joaquim Maria Puyal ho explica així: "Tothom és d'algun equip. Més val dir-ho de cara". I ha afegit: "Ara bé, a l'hora de treballar has de procurar dir les coses tal com són. Una cosa és la proximitat emocional que tens com a seguidor del teu equip i una altra la distància narrativa que has de tenir com a professional de la comunicació". I també ha volgut remarcar que "si el Barça no fos tan gran, no hauria tingut força ni il·lusió per mantenir les ganes fins a l'últim partit".

Puyal ha volgut agrair la confiança dels directius de Ràdio Barcelona, Catalunya Ràdio i la CCMA, que li han permès arribar a 50 anys de transmissions radiofòniques. "He mirat de correspondre'ls treballant amb el mateix entusiasme del primer a l'últim dia". Sobre el seu futur diu: "No sé què faré demà. Però sé que no podré treure'm de sobre ni la passió per la comunicació ni l'amor per les paraules fins el dia que em mori".

Llengua, política, comunicació i futbol són temes que Joaquim Maria Puyal incorpora a les seves transmissions. En aquest enllaç hi ha una selecció amb  5 portades d'aquesta última temporada a Catalunya Ràdio.

catradio.cat

https://twitter.com/LaTdP