Ignasi Guardans diu que l'Estat no estimularà el doblatge en el cinema

El director general de l'Institut de Cinematografia i de les Arts Visuals es mostra partidari que les pel·lícules en català puguin competir als Oscars

El director general de l'Institut de Cinematografia i de les Arts Visuals, Ignasi Guardans, ha explicat en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio que, malgrat que veuria bé la paritat entre el català i el castellà en el doblatge de pel·lícules, des del Ministeri de Cultura prioritzen la versió original: "Des de l'Estat no estimularem el doblatge. Jo entenc que, si hi ha d'haver doblatge, evidentment ha de ser equidistant entre les dues llengües que hi ha a Catalunya, això queda clar, mentre hi hagi doblatge; però exaltar el doblatge com una cosa positiva, no."
D'altra banda, Ignasi Guardans ha explicat que li sembla "perfecte" que les pel·lícules en català puguin presentar-se als Oscars de Hollywood com a millor producció de parla no anglesa, però ha recordat que la cinta l'ha de presentar una acadèmia que representi un estat. "Des del punt de vista de l'administració no tenim cap inconvenient que les pel·lícules en llengua catalana puguin competir. Quin és el mecanisme perquè competeixin? Ja ho dic, els premis de l'Acadèmia no els decideix l'Estat, ni la selecció. Els decideix una acadèmia que no és de l'Estat (...) i, per tant, s'hauran d'arreglar i decidir-ho entre els acadèmics, que són la gent que fa cinema, no ens toca a nosaltres", ha declarat.
En relació amb el cas Pretòria, Ignasi Guardans, en la seva condició d'exeurodiputat de CiU i actual militant convergent, creu que casos com aquest demostren que l'oasi català no existia. En paraules seves: "Suposen també un cert exercici d'humilitat col·lectiva per a aquest país nostre que de vegades potser es pensava que, no se sap gaire per quin toc de la gràcia de Déu, (...) érem un país diferent, que mirava el mapa del món i tot estava podrit menys Catalunya, que era tot una cosa meravellosa. Doncs no. Tampoc estem podrits, simplement som un país normal. Mai m'ha agradat aquesta sensació de superioritat col·lectiva que he sentit de vegades. A vegades als mitjans, a vegades fins i tot en algun responsable polític", ha declarat.

Anar al contingut