Es roda "Casa en flames", la nova pel·lícula de Dani de la Orden, coproducció de 3Cat

Sis setmanes de rodatge repartides entre l'Empordà i el Maresme ocuparà el rodatge del nou projecte de Dani de la Orden, "Casa en flames", coproducció de 3Cat. Una comèdia dramàtica familiar rodada en català protagonitzada per Emma Vilarasau, Enric Auquer, María Rodríguez, Alberto San Juan, Clara Segura, José Pérez Ocaña i Macarena García.

Deu anys després de l'estrena de "Barcelona, nit d'estiu", Dani de la Orden torna a treballar amb el guionista Edu Sola - guionista de "Barcelona, nit d'estiu" i "Barcelona, nit d'hivern". Torna a rodar a Catalunya i en català, "Casa en flames", un projecte coral amb Emma Vilarasau, Enric Auquer, María Rodríguez, Alberto San Juan, Clara Segura, José Pérez Ocaña i Macarena García.

"Una dona que està divorciada, que és gran, que els fills han marxat i li pesa estar sola i aconsegueix reunir tota la família en un cap de setmana a la Costa Brava", explica Emma Vilarasau que està en el centre del rodatge d'aquesta pel·lícula coral.

Una reunió en una casa que s'ha de vendre on surt el costat més fosc de cadascú i que acaba encenent els ànims de tothom. La casa és un espai tancat on apareixen els secrets i el que la convertirà en "Una casa en flames".

"Sobretot, per mi, és una pel·lícula que parla d'estimar-se malament.", explica el director del film, Dani de la Orden. "'Una casa en flames' no deixa de ser una pel·lícula sobre el costat més "fosc" de les famílies. De tot el que es calla, del que no es diu i de la part menys tendra i més egoista que tenim tots amb la gent a la qual més estimem. Tot des d'una aproximació naturalista, plena de petits moments, diàlegs llargs, situacions gairebé costumistes d'estiu, però amb sentit de l'humor, acostant-nos a cert patetisme d'una família que ha oblidat una mica com ser-ho".

"M'agradaria pensar que l'idioma no és cap barrera", comenta el director, sobre el fet de rodar en català, "al contrari, fa la pel·lícula més autèntica i molt més de veritat que al final és el que es busca en el cinema".

"Sempre hi ha un espai per a la comèdia, sempre hi ha un moment per destensar aquesta situació dramàtica i fa riure", explica Clara Segura.

Sinopsi:

La Montse (Emma Vilarasau)  està emocionadíssima perquè està a punt de passar un cap de setmana amb tota la família a la seva casa de Cadaqués, a la Costa Brava. Està divorciada fa temps, el seu ex té una nova parella, els seus fills han crescut i fa temps que fan la seva vida sense fer-li cap cas, però a la Montse res ni ningú aconseguirà baixar-li els ànims; fa massa temps que espera aquest moment, massa temps que somia amb ell: aquest cap de setmana serà sí o sí un cap de setmana ideal... encara que per a això hagi de cremar-ho tot.
 

"Una casa en flames" és una producció de Sábado Películas i Playtime Movies en coproducció amb 3Cat, Atresmedia Cine i ElioFilm amb la col·laboració de l'ICAA i ICEC i la participació de NETFLIX, Atresmedia i distribuïda per VerCine.

tv3.cat/ficcioicinema

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut