Ernest Maragall no accepta la decisió de la direcció del PSC de deixar el seu escó al Parlament

L'exconseller i diputat del PSC ha assegurat a El matí de Catalunya Ràdio d'estiu que vol continuar en el partit i que té la intenció d'ajudar els socialistes catalans a "retrobar el seu camí"

L'exconseller d'Educació i diputat del PSC Ernest Maragall ha anunciat al programa El matí de Catalunya Ràdio d'estiu, amb Francesc Soler, que ha comunicat a la direcció del PSC que no vol deixar el seu escó al Parlament: "Jo ja els hi enviat una carta de resposta. No comparteixo l'argumentació i no accepto tampoc la proposta, la demanda que renunciï". Ernest Maragall rebutja d'aquesta manera la petició que li va fer ahir la direcció del PSC de plantejar-se la renúncia a la seva acta de diputat, després que la setmana passada va trencar la disciplina de vot durant el debat del pacte fiscal quan es va mostrar favorable a la hisenda catalana pròpia.

L'exconseller ha negat que se senti incòmode al PSC i que tingui la voluntat de deixar el PSC, tal com ha dit el dirigent dels socialistes catalans Manuel Bustos, també a El matí de Catalunya Ràdio d'estiu: "Aquest partit és tant del senyor Bustos com meu, igual més o menys. Una altra cosa és que tinguem opinions diverses, diferents, sobre bastants coses, sobre algunes de menys importants que altres. Però no és cert que jo vull marxar".

Ernest Maragall ha assenyalat que vol contribuir que canviïn alguns aspectes dins del partit: "El PSC ha de retrobar el seu camí. Jo crec que ho farem entre tots. Ara és clar, amb actituds d'exclusió... Matar el missatger és l'esport més senzill, però matar el missatger no resol els problemes. El PSC té alguns problemes que no està sent en aquests moments capaç de resoldre".

En contra del criteri del PSC, Maragall defensa la creació d'una agència tributària catalana per responsabilitat i també, segons ell, per bé del seu partit. L'exconseller ha dit que els pròxims dies parlarà de tot plegat amb el secretari d'Organització del PSC, Daniel Fernández.

catradio.cat/mati

Anar al contingut